Els Mossos d’Esquadra han obert foc aquesta matinada a Vallvidrera, a Barcelona, per aturar un vehicle que s’havia escapat d’un control policial i havia intentat atropellar agents i han ferit el conductor, segons ha pogut saber ElCaso.cat i han confirmat fonts dels Mossos. Segons les primeres informacions, un agent de la policia catalana que estava fent vigilància d’una plantació de marihuana ha fet ús de l’arma de foc quan el conductor del vehicle que havia escapat de la policia ha posat en risc la seva vida, intentant-los atropellar. Aquesta versió, però, s'haurà de confirmar, segons fonts dels Mossos.

El conductor, ferit de bala

Això ha passat aquesta matinada, en una urbanització de Vallvidrera. El conductor del vehicle, del qual la policia catalana encara no n’ha volgut facilitar ni l’edat ni la nacionalitat, ha rebut un impacte d’un tret al braç i està ferit greu, tot i que fora de perill. 

També ha quedat detingut, en un primer moment, per atemptat contra agents de l’autoritat. S’està mirant si també se’l pot acusar d’un delicte contra la salut pública. La persecució del vehicle que volia escapar de la policia i que ha intentat atropellar uns agents ha acabat al carrer de can Basseda, un dels laberíntics camins que transiten per aquesta zona de la ciutat de Barcelona, als peus de Collserola. L'individu, després d'envestir els policies, ha fugit a gran velocitat i ha intentat escapolir-se baixant per un barranc abans de ser arrestat. Els veïns han explicat a ElCaso.cat que han sentit els trets de matinada i que han vist un home detingut, ferit. Es desconeix ara mateix si l’home ferit també anava armat.

Investigació en marxa 

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) de la regió de Barcelona s’ha fet càrrec de la investigació del fet, que haurà d’aclarir si l’agent, com se suposa, ha fet un ús correcte de l’arma de foc i si el ferit portava algun tipus d’arma. És habitual que sempre que un agent de la policia catalana faci ús de l’arma de foc reglamentària, i més si hi ha un ciutadà que resulti ferit, s’investigui des de la DIC per tal de donar garanties a l’agent i també al ciutadà. En el cas que es detecti alguna irregularitat en l’ús de la pistola, que no és el cas en l’incident d’avui, l’expedient es trasllada a la Divisió d’Afers Interns del cos. 

La policia també investiga què ha portat el conductor a escapar de la policia. En ser un tema relacionat amb el tràfic de drogues, els investigadors ara mateix creuen que pot haver confós la policia amb un grup rival que el volia assaltar, un extrem que s’haurà de confirmar amb l’avenç de les investigacions.