L’ensorrament d’un pont penjant a l’oest de l’Índia quan hi passaven centenars de persones aquest diumenge a la tarda ha deixat, com a mínim, 132 morts i 30 ferits. El gran pes que estava suportant la infraestructura ha fet que comencés a cedir. La gent que estava als extrems ha pogut marxar corrent, però la resta no ha pogut fugir abans del col·lapse final, caient al riu Machchhu. Desenes de persones haurien quedat submergides a l’aigua i algunes més estarien enterrades sota les runes.

A les imatges que s'estan difonent sobre la tragèdia es veu el pont recaragolat i caigut sobre l'aigua, mentre algunes persones s'agafen a ell i intenten no caure abans que puguin ser rescatats. També es veu persones nedant cap a la riba per intentar salvar-se. Les primeres informacions apunten que hi hauria unes 500 persones creuant per sobre el pont en aquell moment. No es descarta que el nombre de víctimes mortals i ferits augmenti, ja que les tasques de rescat encara estan en marxa.

El primer ministre de l’Índia, que just es trobava en aquella regió de visita oficial, ha parlat amb el governador d’Estat perquè es mobilitzin els equips de rescat de forma urgent. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat sis vaixells, 33 ambulàncies i set camionetes de rescat del departament de bombers, segons apunta The Times of India.

El pont tenia més de 100 anys d’història i just s’acabava de reobrir feia una setmana

El pont penjant de Morbi, a l’estat de Gujarat, té uns 230 metres de llargada i va ser construït durant l’ocupació britànica de l’Índia al segle XIX. Fa uns sis mesos es va tancar per a poder-hi fer unes obres de renovació i tot just havia tornat a obrir al públic fa quatre dies amb motiu de l'Any Nou de Gujarat. Les autoritats índies creuen que la majoria de les víctimes són habitants de la mateixa zona que es trobaven visitant el pont amb fins recreatius.