Un home de 40 anys ha estat abatut a trets per la policia de Sydney, Austràlia, després que protagonitzés un apunyalament múltiple al centre comercial Bondi Junction Westfield. Les primeres informacions apunten a quatre víctimes mortals, tot i que la xifra podria pujar fins a sis, així com diversos ferits, entre ells una mare i el seu nadó de pocs mesos. L'incident ha tingut lloc poc abans de les quatre de la tarda d'aquest dissabte, hora local, quan el sospitós ha començat a atacar aleatòriament les persones que eren dins del recinte. A hores d'ara la policia ha evacuat tant clients com treballadors, i ha acordonat la zona mentre els serveis d'emergències atenen les víctimes. 

La policia ha posat en marxa una investigació per aclarir els motius de l'atac, que encara no s'han confirmat, tot i que els mitjans del país apunten al fet que podria tractar-se d'un atac terrorista perpetrat per un llop solitari. El comissari de policia, Anthony Cook, però, ha afirmat que "No hi ha res a l'escena, que nosaltres sapiguem, que pugui indicar qualsevol motiu o ideologia concreta", malgrat que ha afegit que no descarten res

Provoca el caos dins d'un centre comercial 

Segons els testimonis recollits pels mitjans locals, els clients han començat a sentir crits al voltant de les quatre, sense entendre què passava. "De cop, una dona va cridar que algú estava apunyalant a la gent". Els centenars de persones que eren fent les seves compres van entrar en pànic, amb molts d'ells abandonant ràpidament l'edifici, i amb altres amagant-se dins de botigues que van abaixar ràpidament les persianes per protegir-se de l'atacant. 

 

La Unitat d'Operacions Tàctiques de la policia ha acudit al lloc de l'incident immediatament després de rebre la primera trucada d'auxili. Poc després d'arribar han localitzat el sospitós, que segons les primeres informacions anava armat amb un ganivet de grans dimensions i vestit amb una samarreta de rugbi, i li han ordenat que soltés l'arma. L'home, visiblement alterat i molt agressiu, s'ha llençat contra els agents que han hagut d'obrir foc per aturar-lo

La teoria de l'atac terrorista no està confirmada, però s'especula amb un possible atemptat contra la comunitat jueva, ja que el centre comercial on ha tingut lloc l'atac està dins dels suburbis orientals de Sydney, el Bondi Junction, coneguts per ser una àrea residencial jueva. Les xifres oficials apunten a vuit ferits, entre ells un nadó, que han estat evacuats a diferents hospitals de la zona, sense que s'hagi confirmat el seu estat i pronòstic. 

apunyalament múltiple austràlia (1)
El centre comercial ha estat desallotjat i acordonat, amb els ferits evacuats / Steven Saphore, EFE