Dues persones han mort i tres més han resultat ferides aquest dijous en un atropellament múltiple que ha tingut lloc al passeig Extremadura de Madrid, al barri de la Latina. Un cotxe a gran velocitat ha atropellat diverses persones que hi havia caminant per aquesta via, entre els números 90 i 154, quan intentava fugir de diverses patrulles policials que l'estaven perseguint. Des d'un primer moment s'ha descartat la possibilitat de l'atemptat terrorista i es tenia clar que els fugitius eren uns lladres que intentaven no ser enxampats.

Persecució policial pels carrers de Madrid

Els fets han tingut lloc aquest dijous, poc abans de la una del migdia. La Guàrdia Civil de Leganés ha intentat aturar un cotxe de la marca Mercedes perquè han vist que viatjava un nen sense la cadireta necessària per seguretat. El conductor, però, ha fet cas omís i ha fugit per l'autovia A-5, iniciant una persecució en direcció a Madrid. En comprovar la matrícula, els agents han descobert que el cotxe estava relacionat amb un grup criminal dedicat al robatori de catalitzadors de vehicles i que els seus ocupants podrien ser uns lladres. Els fugitius han agafat una sortida cap al nucli urbà, on la Policia Municipal s'ha sumat a la persecució.

El vehicle ha entrat a tota velocitat pel passeig Extremadura, saltant-se semàfors en vermells i atropellant les persones que estaven travessant els passos de vianants. A conseqüència dels impactes, dues persones han mort. Es tracta de dos homes de 72 i 81 anys. A més, tres persones han resultat ferides: un matrimoni d'uns 65 anys que ha estat donada d'alta al mateix lloc dels fets i una dona de 90 anys que ha estat traslladada a un centre hospitalari per rebre atenció mèdica. A més, també s'ha atès dues persones a l'inici de l'avinguda, una per diverses contusions i una altra per un atac d'ansietat.

Pel que fa als fugitius, eren dos homes i una dona que portava un nadó de vuit mesos en braços. La dona i un dels homes han estat detinguts, però el conductor ha fugit a peu i durant tota la tarda se l'ha estat buscant per Madrid. Finalment, però, el mateix conductor, un home de 31 anys amb nombrosos antecedents policials, s'ha acabat entregant voluntàriament a una comissaria de la Policia Nacional hores més tard. No disposava de carnet de conduir i tenia una requisitòria judicial.