Olivia Rose Podmore, ciclista olímpica de 24 anys, ha estat trobada morta a casa seva, a Nova Zelanda. Tot apunta a un suïcidi i la seva mort ha desencadenat de nou la polèmica sobre la salut mental dels esportistes olímpics.

Troben morta la ciclista olímpica Olivia Podmore

S'obre de nou el debat sobre la pressió i el poc suport psicològic als esportistes que competeixen en els Jocs Olímpics.

Aquest matí, el Comitè Olímpic de Nova Zelanda ha anunciat que el cos d'Olivia Podmore, ciclista olímpica de 24 anys, ha estat trobat sense vida a la seva casa de Cambridge, a Nova Zelanda.

Olivia Podmore en els Jocs Olímpics / Instagram

Olivia Podmore en els Jocs Olímpics / Instagram

La jove va ser convocada pels Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016, però, malgrat aconseguir la marca mínima, la selecció nacional no la va teiar per anar a Tòquio aquest any. Segons sembla, aquest cop tan dur va ser el desencadenant de la tragèdia.

A les portes dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020

Perquè després de guanyar multitud de campionats nacionals i haver participat com a ciclista olímpica, es va quedar a les portes de les olimpíades d'aquest any.

Va passar el seu últim cap de setmana amb el campió olímpic de rem Eddy Murray, la seva parella, i un altre amic a Queenstown, al costat del llac Hawea. El mateix Murray declarava als mitjans: "Hem perdut una germana, una amiga i una lluitadora que va perdre aquesta voluntat de lluita dins d'ella".

Olivia Podmore bici / Instagram

Es va quedar a les portes d'anar a Tòquio i se sospita que la seva mort ha estat un suïcidi / Instagram

Encara que la causa de la mort no s'ha confirmat, tot apunta a un suïcidi, que serà confirmat per l'autòpsia i les proves forenses que se li practicaran.

Les sospites es fonamenten en la preocupació del seu entorn per la salut mental de Podmore i en el fet que la jove sol·licités els serveis de suport psicològic als atletes. També han començat a ser sospitosos els seus últims missatges públics.

Es reobre el debat sobre la salut mental dels atletes

I és que hores abans de la seva mort, l'Olivia escrivia a les seves xarxes socials: "L'esport és una sortida increïble per a molta gent. Una lluita molt gratificant. El sentiment quan guanyes no es pot comparar a qualsevol altre... Però les sensacions quan perds, quan no ets elegit ni t'has classificat, quan et lesiones, quan no compleixes les expectatives de la societat, com tenir una casa, casar-te, tenir fills perquè ho has intentat donar tot pel teu esport, aquestes sensacions també són diferents".

Olivia Podmore / Instagram

La ciclista olímpica competint / Instagram

La federació de ciclisme de Nova Zelanda ha assegurat que es revisarà el suport a la salut mental dels atletes després de la mort sobtada de l'olímpica.

Tragèdia en el ciclisme de Nova Zelanda

En una roda de premsa, el president executiu de Cycling New Zealand, Jacques Landry, ha declarat que "En aquest moment estem provant de centrar-nos en el benestar de les persones que són aquí i han de patir aquesta pèrdua". També ha afirmat que "Durant un temps revisarem i veurem on podríem haver fet passos en fals o on no actuem correctament".

Olivia Podmore / Instagram

Olivia Podmore / Instagram

La mort de Podmore ha reobert el debat sobre la pressió als esportistes olímpics, després que atletes com Simone Biles o Naomi Osaka posessin el focus en la importància de la salut mental dels gimnastes durant els Jocs de Tòquio el 2020.