La investigació per la mort de l'Esther López de Traspinedo (Valladolid) sembla destinada a no acabar mai. Han passat més de set mesos des que la van matar, però encara no se sap qui és l'autor del crim. Hi ha un sospitós que està en llibertat sense càrrecs i que no ha estat detingut mai, l'Óscar, que va ser l'última persona que la va veure amb vida. Hi ha moltes persones que no entenen per què no l'han arrestat, ja que hi ha molts indicis que podrien demostrar la seva presumpta autoria. 

La Guàrdia Civil és l'encarregada d'investigar aquesta mort violenta i tenen molts interrogants sobre què va passar la matinada del 12 de maig a Traspinedo, que va ser quan se li va perdre el rastre. El que sí que tenen clar és que l'Óscar va ser l'última persona que la va veure amb vida, que hi ha molts indicis que fan sospitar d'ell.

Les contradiccions del sospitós de la mort de l'Esther López

Ha mentit a les seves declaracions, té contradiccions que no és capaç de justificar i la geolocalització del telèfon de la víctima apareix a casa del sospitós el dia del crim. Així i tot, mai ha estat detingut i, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs. Son moltes les persones que es pregunten per què no l'han arrestat i per què l'han deixat en llibertat.

Esther López de la Rosa

Per respondre aquesta pregunta, cal tenir en compte dos punts clau. El primer és la causa de la mort de l'Esther López de la Rosa. Segons l'autòpsia que se li va fer, la jove de 35 anys va ser atropellada a baixa o mitjana velocitat i no va morir al moment: si hagués rebut assistència mèdica hauria sobreviscut, però l'autor dels fets la va deixar agonitzant.

L'Óscar va ser l'última persona que la va veure amb vida. Assegura que el dia que va desaparèixer van tenir una forta discussió al cotxe perquè l'Esther li va dir que volia seguir de festa i ell no, uns fets que, gràcies a uns àudios que va enviar la víctima hores abans de morir, s'ha demostrat que eren mentida: tots els indicis apunten cap aquest home.

Les restes de pintura no corresponen amb el cotxe de l'Óscar

Els pantalons de l'Esther tenien restes de pintura de cotxe de color blau i els guàrdies civils van pensar que podria ser de l'Óscar. No obstant això, després de fer les proves pertinents, van comprovar que no eren compatibles amb el vehicle del sospitós.

Si la causa de la mort va ser l'atropellament i les restes de pintura no corresponen amb les del seu cotxe, significa que és poc probable que aquest home sigui el culpable de la seva mort violenta i, per tant, no hi ha indicis ferms per detenir-lo.