Es viralitza el vídeo d'un accident on han mort, com a mínim, 27 cigonyes electrocutades a Llagostera (Gironès) i a Cornellà de Terri (Pla de l'Estany). Els Agents Rurals no descarten que hi hagi més aus mortes i les imatges han causat gran indignació a tot arreu, ja que es poden veure els animals morts i malferits al mig del camp.

Les cigonyes mortes formaven part d'un grup de 200 aus migratòries que estaven passant per les comarques de Girona i la troballa s'ha fet aquest dilluns al matí: 25 han estat trobades a Llagostera i altres dues a Cornellà del Terri.

Les cigonyes han mort electrocutades per les línies elèctriques

La hipòtesi principal dels Agents Rurals és que han mort electrocutades per les línies elèctriques. Com que aquests animals son molt grans i poden electrocutar-se entre ells, si una cigonya toca un cable i al mateix temps entra el contacte un altre animal, tots dos queden afectats. 

Vídeo de les cigonyes mortes a les comarques de Girona

Tal com es pot veure al vídeo, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials, apareixen les cigonyes mortes per l'electrocució. Una de les aus apareix ferida i no pot volar per culpa d'aquest succés, que ha causat gran indignació entre els veïns dels municipis afectats.

"Quan posaran els aïllants a les torres per deixar de rostir la nostra fauna?"

Les xarxes socials s'han emplenat de comentaris i missatges de rebuig contra aquest fenomen. "Quantes aus més moriran avui? I durant el viatge? Quan posaran els aïllants a les torres per deixar de rostir la nostra fauna?", explica Jordi Soler, l'home que ha compartit les imatges que tanta indignació han creat entre els col·lectius animalistes i ecologistes.

Aquests animals eren d'un grup migratori de 200 cigonyes

Fonts del cos apunten que podria haver-hi més cigonyes mortes, ja que algunes d'elles han quedat malferides després de topar contra les línies elèctriques. Aquests animals eren d'un grup migratori de 200 cigonyes. Tot i que normalment apareixen a les comarques de Girona a partir de la segona setmana del mes d'agost, en aquest cas, s'havien avançat.

L'incendi del polígon de Manresa el va provocar un ocell electrocutat

No és la primera vegada que hi ha accidents al medi natural relacionats amb les aus i l'electricitat. De fet, el mes de juliol hi va haver un incendi a Manresa (Bages), concretament al polígon industrial de Bufalvent, entre Manresa i el Pont de Vilomara. Segons expliquen els Agents Rurals, la causa de l'incendi va ser un ocell rapinyaria electrocutat.