Un muntanyenc de Barcelona va morir aquest diumenge a la tarda mentre feia una travessia per l'Embudo de Pineta, al terme municipal de Bielsa, a Osca. L'home anava acompanyat d'una altra persona quan van ser sorpresos per un despreniment sobtat al voltant de les quatre, i tots dos van ser colpejats per les pedres que queien. Van ser altres excursionistes els qui van avisar als serveis d'emergències informant de dos homes ferits, un d'ells inconscient. 

 Durant el dia d'ahir les condicions meteorològiques no eren les millors, amb un fort vent que va impossibilitar que enlairés l'helicòpter de la Guàrdia Civil i l'equip de rescat de muntanya va haver d'arribar a la zona a peu, acompanyats d'un metge d'emergències 061. Quan van aconseguir arribar al punt on es trobaven els dos homes, tots dos de 48 anys, un d'ells ja havia mort a conseqüència de l'impacte de les pedres i l'altre estava ferit molt greu

Els facultatius sanitaris van intentar reanimar el difunt, però sense èxit. Després d'estabilitzar l'altre home el van traslladar en una llitera, novament a peu, fins a un punt més segur on podia arribar l'helicòpter. Finalment, el van evacuar a l'Hospital San Jorge d'Osca on està ingressat i es recupera de les seves ferides. 

No van poder rescatar el cos fins aquest dilluns 

El muntanyenc mort durant el despreniment va caure en un lloc de molt difícil accés i els rescatadors no van aconseguir treure el seu cos a causa de les fortes ratxes de vent. Per això, van haver d'esperar fins a primera hora d'aquest dilluns, quan van poder apropar-se amb l'helicòpter. Amb ajuda de la grua de l'aeronau van arribar fins al cos i el van poder evacuar amb seguretat cap al dipòsit de cadàvers de l'hospital provincial d'Osca. En el rescat han participat la Unita Unitat Aèria d’Osca i el GREIM Boltanya.