Kelly Meafua, jugador de rugbi de la Unió Esportiva Montauban Sapiac, va morir durant la matinada de divendres a dissabte després de saltar des d'un pont, el Pont-Vieux, de 22 metres d'alçada, que travessa riu Tarn a la ciutat de Montauban, a França.

Meafua, que era samoà i tenia 32 anys, estava celebrant amb alguns dels seus companys d'equip el triomf que va aconseguir la Unió Esportiva Montauban Sapiac davant del Narbona per 48 -40 en un partit de la Segona Divisió francesa de rugbi.

Una celebració que va acabar malament

Pel que sembla, uns quants membres de l'equip van sortir de festa per celebrar aquesta victòria contra un dels clubs més forts de la categoria com és el Narbona. Quan ja havien sortit de la discoteca, alguns d'ells van anar fins a un pont i Kelly Meafua va saltar des d'una alçada de 22 metres fins que el seu cos va impactar contra l'aigua del riu Tarn.

Christopher Vaotoa, un dels seus companys d'equip, va saltar per intentar rescatar el samoà, però no va ser capaç de fer-ho, ja que Meafua va perdre la vida en l'acte. Vaotoa va necessitar atenció mèdica i ser rescatat després. Un testimoni va decidir trucar als bombers perquè traguessin el segon esportista que havia saltat al riu. A més, va evitar que un altre membre de l'equip, que estava ebri, saltés també pel pont per ajudar els altres dos.

El rescat dels bombers

Els bombers van arribar a primera hora del matí per salvar els dos homes que havien caigut a les aigües del riu Tarn. Van poder rescatar amb èxit Christopher Vaotoa, que era en una de les vores amb en estat d'hipotèrmia.

No van poder fer res per Kelly Meafua, el cos va ser rescatat dues hores després que arribessin els bombers al pont. Segons les fonts policials, en el seu organisme hi havia restes d'alcohol i altres substàncies estupefaents.

Ara, el seu cos serà sotmès a una autòpsia per determinar la causa de la mort. Meafua havia arribat a França el 2015 després de ser un dels millors jugadors de Samoa, el seu país, que té una gran tradició en aquest esport. De fet, va arribar a jugar 10 partits amb la selecció nacional entre 2013 i 2014.

El comunicat de l'USM Sapiac

L'equip en el qual jugava Kelly Meafua va voler donar el seu últim adeu al samoà amb un comunicat en la seva pàgina web que ha estat compartit en tots els perfils de xarxes socials del club. Va arribar a aquesta institució el 2020 i afrontava el final de la seva segona temporada a Montauban.

El club ha volgut recordar la família del mort en el seu comunicat: "USM Sapiac anuncia amb dolor la mort de Kelly Meaufa en la nit de divendres a dissabte. L'home de 32 anys va caure al Tarn primerenc en el matí i no va sobreviure. Un dels seus companys va intentar rescatar-lo, sense èxit. Transportat a l'hospital per hipotèrmia, ha estat donat d'alta aquest matí en bon estat de salut.

Es suspenen tots els entrenaments fins a nou avís. Tot el club USM Sapiac està commocionat per aquesta tragèdia i envia força per a la seva esposa, els seus fills, els seus companys d'equip i, en general, tots els amants del club. Kelly era un jugador molt apreciat per tots, la seva alegria de viure era contagiosa i radiant. Avui hem perdut un jugador, un amic, un germà".