Un noi brasiler de 17 anys ha mort de forma inesperada mentre estava entrenant amb el seu nou equip. Els pares d'Isaísas, el jove, van presenciar com el seu fill perdia la vida mentre participava juntament amb els seus companys en una sessió de preparació.

Isaías havia fitxat fa poc pel Flamengo-Piaui i estava entrenant juntament amb els seus nous companys quan va passar el terrible succés. Era la tercera sessió d'entrenament en què participava el jove mort.

Els fets han passat en el Complex Parentão, situat al barri Lourival Parente, al sud de la ciutat brasilera de Teresina. Es tracta d'un centre esportiu equipat per a la pràctica de molts esports diferents i és el lloc en el qual el Flamengo-Piaui entrena habitualment.

Els metges no van poder salvar Isaías

Segons han explicat els testimonis, el jove li va comentar als seus companys en iniciar l'entrenament que no es trobava bé. Isaías va decidir anar-se'n a una banqueta a descansar i en aquell moment va perdre el coneixement i va caure al terra desplomat.

Els metges del Flamengo-Piaui es van apropar a ell ràpidament, ja que en aquest tipus d'accions és vital actuar immediatament. El personal sanitari del club va intentar reanimar-lo durant diversos minuts, però no van ser capaços d'evitar el desagradable desenllaç.

Instal·lacions Google Street View

Instal·lacions del Flamengo-Piaui / Street View

Raimundo Soares, entrenador del Flamengo-Piaui, ha comentat que Isaías estava a prop d'incorporar-se al seu equip, estava entrenant amb ells a tall de prova. Soares també ha dit que encara no tenien el seu historial mèdic, per la qual cosa no havien pogut tancar el fitxatge.

També va parlar Rubens Gomes, president del club, que va comentar que vol parlar com més aviat millor amb la família del jove per transmetre'ls les seves condolences en aquest moment tan difícil.

La mort sobtada en l'esport

Fa anys que molts clubs i institucions esportives van començar a actuar per prevenir les morts sobtades en l'esport. Casos com els de Dani Jarque o Antonio Puerta són recordats per tots i des d'aleshores molts equips han decidit fer tests rutinaris per comprovar l'estat del cor dels seus jugadors per evitar més tragèdies.

També casos més recents com el del danès Christian Eriksen a l'última Eurocopa han fet que moltes persones s'interessin pel tema. L'exjugador de l'Inter de Milà va arribar a estar mort sobre el terreny de joc, però els metges van aconseguir que el seu cor tornés a bategar.

Eriksen ja ha tornat a entrenar després que li hagin implantat un marcapassos i ha declarat que està buscant un nou equip. Malgrat això, la normativa d'alguns països no permet que pugui jugar en ells, per això, en principi, no podria tornar a l'Inter de Milà, el seu últim club.