Tràgic accident aquest Dilluns de Pasqua al Pirineu. Una noia de 14 anys va morir en estimbar-se per un precipici d'uns 100 metres mentre feia una ruta de senderisme amb el seu pare a l'altiplà de Séguitte, a la comuna francesa d'Arette, situada a uns 1.000 metres sobre el nivell del mar. Pare i filla, veïns de Pamplona, estaven de vacances quan va ocórrer la desgràcia, al voltant de les quatre de la tarda; segons sembla, l'adolescent va relliscar i va caure al buit des d'una cornisa rocosa. 

El pare, en estat de xoc, va intentar socórrer-la, en va. Veient que no podia arribar fins ella, va desfer tot el camí per demanar ajuda. Els serveis d'emergència van actuar immediatament, duent a terme les tasques de rescat que es van allargar fins a dos quarts de vuit del vespre, a causa de la dificultat d'accedir fins a la zona on havia caigut la menor. L'alcalde d'Arette, Pierre Casabonne, ha explicat als mitjans que aquesta zona és "molt propensa als accidents". "La sendera condueix a l'altiplà sense dificultat, però després està rodejat de barrancs. És horrible", ha lamentat. 

Els Bombers i la brigada d'alta muntanya de la Gendarmeria francesa es van ocupar de rescatar el cos de la víctima, que va morir instantàniament sense que hi hagués res que poguessin fer per recuperar-la. El cadàver va ser evacuat de la zona amb un helicòpter i traslladat a un hospital. 

Havien anat a la muntanya a passar les vacances de Pasqua 

Des de l'Ajuntament han confirmat que la família havia acudit als Pirineus Atlàntics per passar el cap de setmana de Pasqua. Aquest dilluns, només el pare i la noia van sortir a caminar; la mare va decidir quedar-se a la casa rural que havien llogat durant les vacances. 

El consolat i la Unitat d'Emergències Consolar del Ministeri d'Assumptes Exteriors espanyol s'han posat a disposició de la família de la víctima, i estan en contacte directe amb la Gendarmeria per facilitar la repatriació del seu cos.