Tragèdia a Sallent (Bages). Dues germanes bessones de 12 anys i nacionalitat argentina s'han precipitat aquest dimarts al migdia des d'un tercer pis al carrer de l'Estació del municipi. Una de les nenes ha mort en caure i l'altra ha resultat ferida i està molt greu, segons ha avançat Regió 7 i ha comprovat aquest mitjà. Diversos efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han traslladat fins al lloc i els facultatius han atès primerament les noies i ha traslladat una d'elles a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell (Vallès Occidental).

 

Una de les germanes ha mort per la mateixa caiguda i han trobat unes cartes de les nenes

Els Mossos d'Esquadra també han arribat poc després de la caiguda de les dues bessones al carrer de l'Estació de Sallent. Les primeres investigacions descarten indicis de criminalitat i els agents investiguen ara si la caiguda ha estat accidental o voluntària per part de les noies. La policia catalana ha trobat dues cartes manuscrites de les nenes, tot i que el contingut encara no s'ha fet públic.

L'incident s'ha produït poc després de les tres de la tarda i les nenes han caigut des del balcó del domicili familiar. Tanmateix, el telèfon d'emergències ha rebut una trucada d'avís cap a les quatre de la tarda i han acudit tots els efectius del SEM, policia catalana i diverses patrulles de la Policia Local de Sallent que ha participat en l'operatiu per regular el trànsit a la zona.

Els sanitaris, durant l'atenció primària donada a les nenes, han vist que una de les bessones havia mort pel fort cop que s'havia donat en caure, mentre l'altre encara estava amb vida però l'han hagut d'estabilitzar i l'han evacuat en estat molt greu a l'hospital. Segons apunta el mitjà citat, les dues noies estaven escolaritzades a l'Institut Llobregat de Sallent i feia poc que havien arribat a la localitat. S'espera que en les pròximes hores es realitzi l'aixecament del cadàver, mentre el trànsit s'ha tallat gairebé tota la tarda a la intersecció entre el carrer de l'Estació i el carrer del Pont.

L'ajuntament decreta tres dies de dol i suspèn el Carnaval

L'Ajuntament de Sallent ha decretat tres dies de dol per la mort de la nena en caure des del balcó aquest dimarts al migdia. El consistori i d'altres edificis municipals tindran les banderes a mig pal des del 21 fins al 23 de febrer. Segons l'entitat El Carrilet, a més s'han suspès tots els actes públics programats per Carnestoltes, després d'aquest tràgic succés al municipi.