Un nen d'uns tres anys ha mort al municipi d'O Porriño, a Pontevedra (Galícia) després d'haver estat diverses hores oblidat a l'interior d'un vehicle estacionat en un aparcament de terra a A Relva, a la parròquia de Torneiros, en un dia de sol i d'altes temperatures.

Un particular va donar la veu d'alarma al 112 cap a les 16.50 hores sol·licitant assistència sanitària per a un nen, per la qual cosa es va donar l'avís a Urgències Sanitàries, agents de la Guàrdia Civil i Policia Local d'O Porriño i també es va informar els membres del Grup d'Intervenció Psicològica a Catàstrofes i Emergències, dependent del Col·legi Oficial de Psicologia de Galícia.

Només confirmar la mort

Tot i això, els serveis mèdics desplaçats pel 061 només van poder confirmar la mort del nen, que estava dins del cotxe. La Guàrdia Civil ha confirmat la mort del menor i ha indicat que, a davant la manca d'autòpsia, la mort podria haver-se degut a un cop de calor, tot i que ha quedat oberta la investigació.

Fonts consultades per Europa Press expliquen que pel que sembla, la mare del nen s'hauria despistat i es va dirigir al seu lloc de feina, en una fàbrica, sense deixar el nen a l'escoleta on havia de passar el dia. Quan el pare va anar a la tarda a buscar el nen al centre van saltar les alarmes, però ja va ser massa tard.

Al voltant de les quatre de la tarda el pare va trucar a la mare per dir-li si tenia el nen, i la dona, quan va anar al cotxe i la va veure sense vida, va entrar en un episodi d'atac d'angoixa. El menor encara estava assegut a la cadireta de la part posterior del vehicle. Segons la primera fase de la investigació, el nen va morir per un cop de calor després d'estar des de les 10 del matí fins a les 4 de la tarda a l'interior del cotxe, sota el sol. A més, el nen va estar tota aquesta estona amb una jaqueta, ja que al matí feia fresca a Torneiros, a O Porriño.

Tres dies de dol oficial

L'Ajuntament d'O Porriño, d'on és veïna la família, ha decretat tres dies de dol oficial i ha decidit suspendre les festes de Porrigalia, programades per a aquest cap de setmana. L'alcalde, Alejandro Lorenzo, ha traslladat a la família del petit, en nom de tota la corporació, "el més sentit condol i la mà estesa del consistori per a tot allò que necessitin en aquests durs moments".