Màlaga està de dol per la mort d'un nen de 3 anys, que no ha pogut superar un cop de calor i ha mort ingressat a l'hospital.

Un nen de 3 anys mor per un cop de calor

Els fets han passat aquest cap de setmana i el menor va ingressar l'UCI de pediatria de l'hospital Materno Infantil el dissabte, amb clars símptomes d'haver patit un cop de calor.

Investigació en mans de la Policia Nacional

Malgrat els esforços dels sanitaris per salvar-li la vida, malauradament, va acabar morint. Aquest dilluns al matí se li ha practicat una autòpsia per esbrinar quines han estat les causes de la seva mort, encara que tot apunta que ha estat pel cop de calor.

De moment, no han transcendit els resultats de l'autòpsia, la Policia Nacional ha obert una investigació i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets, explica Diario Sur.

Policía Nacional / Policía Nacional

Un nen de 3 anys mor per culpa d'un cop de calor a Màlaga i els policies estan investigant el cas / Policia Nacional

Símptomes i prevenció dels cops de calor

L'exposició a les altes temperatures és el caldo de cultiu ideal pels cops de calor, que poden ser molt perillosos. Els principals símptomes són la febre, que pot superar els 40 graus, sensació de mareig, vòmits, taquicàrdia i, fins i tot, desmais. 

Per prevenir els cops de calor és molt important evitar l'exposició prolongada al sol, sobretot a la franja del migdia, que és quan pica més fort. També és important fer servir un bon protector solar i estar ben hidratat.

Una nena de 4 anys mor en un incendi a Terrassa

Malauradament, no és la primera vegada que mor un menor d'edat aquest estiu i, de fet, fa un mes, una nena de 4 anys va morir en un incendi a casa seva a Terrassa (Vallès Occidental).

Quan els Bombers van rebre l'avís, immediatament es van desplaçar fins al lloc dels fets i van traslladar la menor a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona en estat crític, però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint, fer que va causar gran commoció al Vallès.

Una nena de 7 anys mor a Estepona

Fa uns mesos, a Estepona (Màlaga) també va morir una nena menor d'edat accidentalment: en aquest cas, la víctima, de 7 anys, estava celebrant un aniversari i, de cop i volta, li va caure una estructura metàl·lica a sobre. Malgrat que els sanitaris van tractar d'estabilitzar a la petita per al seu trasllat a l'hospital, la menor va morir en el centre de salut.

Cas Julen

El cas de la nena d'Estepona recorda un altre cas molt semblant que va passar fa anys a Màlaga i que es va fer mediàtic: el del Julen, un nen de dos anys que va morir en caure per un pou de més de 100 metres de profunditat a Totalán, un petit poble andalús.