Un noi de 19 ha mort a l'hospital Parc Taulí de Sabadell a conseqüència de les greus ferides que va patir en un accident de trànsit que va tenir lloc aquest passat dimecres a Puigcerdà. Els fets van tenir lloc cap a dos quarts de set de la tarda al pas de la carretera N-260 per la capital de la Cerdanya, concretament al quilòmetre 180, on per causes que s'estan investigant una motocicleta va xocar lateralment per fregament contra una furgoneta. Arran de la incidència, que va obligar a tallar la via en tots dos sentits de la marxa, es van activar diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies i l’helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Quan els efectius dels equips d'emergències van arribar, el motorista estava en estat crític i va ser evacuat urgentment fins al centre hospitalari on, finalment, ha acabat morint hores després de la col·lisió. Pel que fa al conductor de la furgoneta, va sortir il·lès. L'Àrea Regional de Trànsit dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació sobre el sinistre mortal i treballa per esclarir-ne les causes i qui n'és el responsable. Amb aquesta víctima ja són 29 les persones mortes en accident de trànsit aquest 2024 a la xarxa viària interurbana de Catalunya. 

Menys morts i més ferits en accidents durant el primer trimestre del 2024

Segons les dades del Servei Català de Trànsit, el primer trimestre de l'any 2024 es va tancar amb 28 morts en accidents a les carreteres, un 17,6% menys que les 34 de fa tot just un any. Per contra, el nombre de ferits greus ha augmentat un 3,2%, arribant als 163. Pel que fa a les demarcacions, Barcelona amb tretze és la que compta amb més víctimes mortals, seguit de Tarragona amb vuit, Lleida amb quatre i Girona amb tres. Per sexes, 24 eren homes i quatre dones, mentre que per edats 22 dels 28 eren més grans de 45 anys.