Cartagena està de dol per la mort de l'Andrés, un militar de 28 anys que, per causes que encara s'estan investigant, ha mort ofegat en unes pràctiques de busseig.

Mor el militar Andrés Martín Pérez

El cap Andrés Martín Pérez, del regiment enginyers 1 de Burgos, ha mort aquest dissabte 16 d'octubre durant les pràctiques del curs de busseig a Cartagena.

Martín Pérez ha mort a l'hospital Saint Lucia de Cartagena, on va ser traslladat el divendres després de patir una parada cardiorespiratòria mentre realitzava una pràctica programada del curs de bussejador elemental.

L'Andrés era de Villamuriel de Cerrato 

El cap de 28 anys, natural de Villamuriel de Cerrato (Palència) destinat al Regiment d'Enginyers número 1 amb seu en Castrillo del Val (Burgos) del Comandament d'Enginyers, havia ingressat en les Forces Armades en 2021, segons ha informat el Ministeri de Defensa.

L'any 2019, Martín Pérez va ser ascendit a cap i es trobava en possessió de la Creu al Mèrit Militar amb distintiu blanc. " Tenim el sentiment d'informar de la defunció del Cap Andrés Martín Pérez durant les pràctiques del Curs de Busseig a Cartagena", ha assenyalat l'Exèrcit de Terra en una publicació en el seu compte de Twitter.

L'Exèrcit de Terra ha traslladat el seu més sentit condol i suport a la família i companys del militar mort. "El nostre més sentit condol i tot el suport a família i companys en aquest dur moment", expliquen en una piulada.

La Unitat Militar d'Emergència també ha lamentat la defunció del cap Andrés Martín Pérez. "Des de la UME ens sumem al dolor de la família, amics i companys del cap Andrés Martín, company", ha publicat l'UME.

Troben el cadàver d'un noi de 22 anys desaparegut en unes pràctiques militars

Aquest dissabte, els agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (Geas) de la Guàrdia Civil han localitzat el cos del sergent de l'Exèrcit de Terra Mario Quirós Ruiz al pantà d'El Grado, a Osca, on va desaparèixer dimarts passat quan realitzava una pràctica d'immersió al pantà.

Mario Quirós Ruiz

Mario Quirós Ruiz és un militar que ha estat trobat mort aquest dissabte després de dies desaparegut / Xarxes socials

La víctima és un noi de 22 anys que va desaparèixer el passat dia 12 quan participava amb la seva unitat del Regiment de Pontoners de Melilla en una pràctica d'immersió nocturna en aquest pantà, programada en el curs de Bussejador d'Assalt.

Dos homes moren ofegats en un bateig de submarinisme a Segur de Calafell

Fa un poc més d'un mes, a Segur de Calafell (Baix Penedès) dos homes van morir en les mateixes circumstàncies a la platja. Estaven fent un curs de submarinisme i, per causes que encara s'estan investigant, van morir. La Guàrdia Civil té una investigació oberta, ja que té indicis de què es podria tractar d'un cas d'homicidi imprudent.