L’home de 82 anys que durant tres dies va estar perdut i que ahir a la tarda va ser localitzat amb vida pels bombers de la Generalitat, Damián Méndez, ha mort aquesta matinada l’hospital en no poder superar l’estat de salut crític amb el qual va ser localitzat, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra. Aquesta matinada ha mort a l’Hospital Moisès Broggi, on va ingressar. En la recerca, que es va allargar durant tres dies i tres nits, hi van participar efectius dels Bombers, dels Mossos d’Esquadra, dels ADF i també desenes de voluntaris. La recerca es va fer rastrejant 1.120 hectàrees als municipis de Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, el Papiol, Sant Vicenç dels Horts i Cervelló.

L’home va ser localitzat per un grup de voluntaris al voltant de les cinc de la tarda en una zona de canyes, on havia estat durant tot el temps que se li havia perdut la pista. Damián Méndez va ser localitzat en un estat de salut delicat però conscient i sense lesions aparents a uns 300 metres de l’Indoor Karting de Sant Feliu de Llobregat, a prop de la carretera N-340. Els Bombers asseguren que es tracta d’un sector de recerca que ja havia estat recorregut prèviament perquè es corresponia al traçat habitual que l’home seguia cada tarda quan sortia a passejar.

Traslladat al Moisès Broggi, on ha mort

Van ser efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i dels Bombers de la Generalitat els que van estabilitzar l’home, immobilitzant-lo per poder-lo extreure amb facilitat de la zona de canyes on va ser trobat pels voluntaris. Molt greu, tot i que conscient,  se’l va transportar amb una ambulància medicalitzada que li va proporcionar oxigen i cures més especialitzades fins a l’arribada a l’hospital Moisès Broggi.

La recerca es va iniciar el passat dijous quan, passades les 22 hores, la família va denunciar la desaparició de l’home de més de 80 anys. Com cada tarda, havia sortit a caminar al voltant de les quatre, però no havia tornat. Des d’aquella nit, gairebé un centenar de dotacions de Bombers de la Generalitat, amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, policies locals, membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) i Protecció Civil i centenars de voluntaris van pentinar amb diferents tècniques i per terra i aire 130 sectors que abasten 1.120 hectàrees de diversos termes municipals.

La redacció d'ElCaso.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.