Nou ofegament a les platges de Catalunya. Ara, fora de la campanya d'estiu que finalitzava el passat 15 de setembre. Un home de 63 anys i nacionalitat francesa ha mort aquest dilluns a la platja de la Pineda de Vila-seca (Tarragonès). Segons ha informat Protecció Civil de la Generalitat, els socorristes han estat els primers en adonar-se'n que hi havia algú a l'aigua amb dificultats i han tret la víctima el més ràpid que han pogut, continuant poc després amb les maniobres de reanimació fins que han arribat els serveis mèdics alertats prèviament.

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha rebut l'avís d'un possible ofegament a la platja de la Pineda de Vila-seca cap a un quart de quatre de la tarda. Immediatament s'han activat i han arribat fins al lloc, on han trobat els socorristes fent les maniobres de reanimació a la víctima, que han continuat ells mateixos poc després, sense èxit. Els facultatius sanitaris no han pogut recuperar l'home i ha acabat perdent la vida. La defunció ha ocorregut fora de la campanya d'estiu, que acabava el passat 15 de setembre, tot i que els municipis turístics de la Costa Daurada mantenen el servei de socorrisme fins a final de mes.

Darrer ofegament mortal a les platges de Catalunya

La darrera víctima mortal a les platges catalanes va tenir lloc durant la campanya d'estiu, que va concloure fa pocs dies. Es tractava d'una dona d'entre 50 i 60 anys d'edat que el passat 7 de setembre al matí va aparèixer inconscient i sense respirar a la platja del Cavaió de Canet de Mar (Maresme). No portava a sobre cap mena de documentació personal i tot i la reanimació cardiopulmonar dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques, no van poder fer res per salvar-li la vida. Aquesta defunció va suposar la 25.ª persona que perdia la vida durant la temporada estival d'aquest 2023, igualant les dades per ofegaments mortals de l'any 2022.