Accident mortal al terme municipal d'Àger (La Noguera). Un home de 78 anys ha mort després d'estavellar-se amb el seu parapent a la zona d'enlairament de Raudoral. Pel que sembla, s'hauria precipitat des d'uns 50 metres per sota d'aquesta zona i ha quedat estirat sense vida al fons d'aquest indret natural. Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís del sinistre a les 14.41 hores d'aquest dimecres. Immediatament després, s'han traslladat fins al lloc dels fets per iniciar el rescat de la víctima.

Rescat de l'home i reanimació: finalment ha mort

Els Bombers de la Generalitat s'han activat amb dues dotacions terrestres del parc d'Àger i la unitat de rescat amb helicòpter i efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE). També s'ha desplaçat fins a la zona d'enlairament de Raudoral un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els efectius han localitzat cap a les tres del migdia l'home de 78 anys i han iniciat ràpidament les maniobres de reanimació càrdio-pulmonar, sense èxit. Els agents d'emergències i el facultatiu allà present no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Fins al lloc del sinistre mortal d'aquest dimarts al migdia també s'ha desplaçat un helicòpter, la Unitat d'Intervenció a Muntanya i dues patrulles dels Mossos d'Esquadra. Aquests últims han estat els encarregats de gestionar les tasques judicials d'aixecament del cadàver. El Sistema d'Emergències Mèdiques, d'altra banda, també ha activat un helicòpter i una ambulància medicalitzada amb suport psicològic. La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria (UTSA) de la policia catalana ha obert una investigació per intentar esclarir els fets i saber com va produir-se l'accident al qual ha perdut la vida un home mentre anava en parapent aquest dimecres al migdia.