El Jesús és el guàrdia civil que ha mort en un accident de moto mentre acudia a un altre accident de trànsit a Catoira (Pontevedra).

Mor el guàrdia civil Jesús Castro

Els fets han passat aquest dimarts al matí quan Jesús Castro, de 51 anys, va rebre una trucada que l'alertava de què hi havia un accident a la carretera AP-9. Com que el guàrdia civil treballava al departament de trànsit de Pontevedra, es va haver de desplaçar fins al lloc dels fets per socórrer les víctimes.

Paradoxalment, mentre Jesús Castro estava de camí al lloc dels fets, conduint entre Caotira i Caldas de Reis, va patir un accident de trànsit mortal. Però que és el que va passar exactament? S'ha obert una investigació per esbrinar-ho, ja que en una corba, la motocicleta del Jesús va continuar tot recte i es va estavellar.

Tot i que no descarten cap hipòtesi, pensen que hauria pogut perdre el control de la motocicleta en quedar enlluernat per un raig de sol.

Prestava servei des dels 17 anys

A conseqüència dels fets va morir, fet que ha causat gran commoció entre els seus companys de feina, que el defineixen com una persona amb una gran vocació i que li encantava ajudar a la gent. A més, prestava servei des dels 17 anys, segons explica la Voz de Galícia.

Jesús Castro era d'Ourense, però vivia a Ponteareas, un municipi a prop de Pontevedra i, a més, estava casat. La notícia ha corregut com la pólvora a les xarxes socials i en el compte de Twitter de la Guàrdia Civil han explicat l'homenatge que li han fet al policia: "El guàrdia civil Jesús Castro, del Departament de Trànsit de Pontevedra, mort ahir en acte de servei, ha estat condecorat amb la medalla al Mèrit de la Guàrdia Civil amb distintiu vermell que ha estat lliurada a la seva família per la directora general del Cos, Maria Gámez Gámez".

Medalla guardia civil / Guardia Civil

Maria Gámez amb els guàrdies civils per l'entrega de la medalla a Jesús Castro / Guàrdia Civil

"El nostre més sentit condol a la, amics i companys de Jesús Castro, company del Departament de Trànsit de la Guàrdia Civil de Pontevedra, mort en acte de servei quan es dirigia a prestar auxili en un accident. Descansi en pau", diuen en una piulada des de l'Asociación PRO Guardia Civil.