El futbolista tunisià Nizar Issauoui, de 35 anys, ha mort aquest divendres a causa de les ferides que va patir després de calar-se foc, dilluns passat, davant de la comissaria de la Policia Local del municipi de Kairuán, al sud-est del país. Issauoui, que comptava amb una llarga trajectòria com a esportista de primera divisió amb l’Union Sportif de Monastir, va ser acusat de terrorisme per una disputa veïnal per la policia de la ciutat, i va cremar-se com a forma de protesta, acció que va gravar i penjar a les xarxes.

Acusat de terrorisme després d’una disputa amb un botiguer 

Segons explica el mateix Issauoui al vídeo moments abans de calar-se foc, feia uns dies havia tingut una desavinença amb un venedor de fruita pel preu d'uns plàtans. La discussió va acabar a crits, i tots dos homes van ser arrestats i traslladats a dependències policials per a interrogar-los. Segons el futbolista, els agents, en comptes de preguntar-li sobre el que havia passat, el van començar a fer preguntes sobre terrorisme, acusant-lo d'estar involucrat en alguna cèl·lula violenta del país. Indignat davant la injustícia i la brutalitat de la Policia Local de la seva ciutat, el jugador va decidir cremar-se davant de la comissaria, protestant, així, contra la manera en què va ser tractat.

Mor dies després a causa de les seves ferides

Els serveis sanitaris de la localitat van acudir ràpidament a l’avís segons el qual una persona s’havia immolat al mig del carrer. El van poder estabilitzar in situ i el van portar a l’hospital Aghlabiti  de Kairuán, on va ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI). Malauradament, Issauoui no ha pogut sobreviure a les cremades de tercer grau que va sofrir per tot el cos, i ha mort durant la tarda d’aquest divendres al centre de cremats de Ben Arous.