L'exfutbolista colombià Freddy Rincón, que va jugar en el Reial Madrid durant un any i va brillar al Brasil i amb la seva selecció nacional, ha mort aquest dimecres a la nit després de diversos dies lluitant contra les ferides provocades per un accident de trànsit a Cali. Als seus 55 anys, ingressava aquest dilluns d'urgència a la Clínica Imbanaco, on va haver de ser operat del traumatisme cranioencefàlic provocat pel xoc amb un autobús, però després de dos dies entre la vida i la mort, ha acabat morint.

 

Mor l'exfutbolista Freddy Rincón als 55 anys

Ha estat la mateixa clínica qui ha informat de la mort del futbolista, assegurant en un comunicat amb l'autorització de la seva família que, "malgrat tots els esforços dels nostres equips de treball, Freddy Eusebio Rincón Valencia ha mort" dos dies més tard de l'accident que el va portar d'urgència a la sala d'operacions durant gairebé tres hores. A més, han afegit els seus "més sincers sentiments de condolença" tant al seu entorn com als seus admiradors, als quals mai "no hi haurà manera d'expressar-los el com se sent perdre a un dels nostres pacients qualsevol que sigui el pacient".

Accident Freddy Rincón / Cargol Radio Cali

L'accident es va donar quan el cotxe en el qual viatjava Freddy Rincón va xocar amb un autobús / Caracol Radio Cali

Conclouen el comunicat demanant "fer honor i enaltir la vida de Freddy Eusebio per totes les alegries que ens va brindar, per tot el que ens va fer vibrar moltíssimes vegades des de molts racons d'aquest planeta gràcies al seu meravellós desplegament de vida i el seu meravellós desplegament esportiu". Rincón va disputar tres mundials amb la seva Colòmbia natal en els noranta, quan es va convertir en tot un ídol del país i va ser conegut a Europa pel seu pas pel Nàpols i el Reial Madrid de Jorge Valdano el 1995.

El brutal accident que li ha llevat la vida

Tanmateix, no va tenir el rendiment esperat a l'equip espanyol i el 1996 canviava la samarreta blanca per la del Palmeiras del Brasil, on va poder brillar de nou sense la pressió a què se'l va sotmetre aquí. Per la seva part, la Federació Colombiana de Futbol ha emès també un comunicat tot just conèixer la notícia, en el que lamenta profundament la mort de Freddy Eusebio Rincón Valencia i envia el seu suport als familiars, amics i pròxims, en aquest difícil moment. "Aquesta es constitueix en una gran perduda per als seus familiars i amics, i així mateix és una lamentable partida per al nostre esport, on l'estranyarem i recordarem amb gran afecte, estima, respecte i admiració. Enviem força i suport als seus familiars esperant que puguin suportar aquesta trista i dolorosa pèrdua".

Freddy Rincón accident / Cargol Radio Cali

Després de diversos dies entre la vida i la mort, Rincón ha mort en l'hospital / Cargol Radio Cali

L'accident que ha posat fi a la vida de Freddy Rincón als 55 anys va tenir lloc dilluns a Cali, Colòmbia, quan el cotxe en el qual viatjava l'icònic jugador com a copilot, xocava brutalment contra un autobús de línia i acabava estampat contra una façana a la vorera. Així ho informaven mitjans colombians dilluns a la tarda, detallant que havia ocorregut un xoc entre un turisme i un autobús del sistema de transport públic de Colòmbia, al carrer 5 amb carrera 34, al barri de San Fernando de la ciutat de Cali, a prop a l'estadi Pascual Guerrero. Confirmaven llavors que dins del cotxe viatjaven quatre persones, entre qui més tard es confirmava que hi havia l'exfutbolista Freddy Rincón.