El David era un excursionista de 27 anys de Madrid que va morir el cap de setmana al Pirineu català: va anar a fer una ruta amb els seus amics i, quan estava a punt d'arribar al refugi on havia quedat amb ells, va patir un fatal accident que li va costar la vida. Hi ha una investigació oberta per esbrinar què ha passat i la seva mort ha causat gran commoció.

Tot va començar aquest cap de setmana quan David Delgado Santos va anar d'excursió amb els seus amics al parc nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Va quedar amb el seu grup d'amics al refugi d'Amitges. Les hores anaven passant i aquest jove excursionista madrileny no apareixia i va ser llavors quan tothom es va començar a preocupar i van alertar als Bombers i als Mossos d'Esquadra.

Pompièrs Emergéncies / Pompièrs Emergéncies

David Delgado Santos era un excursionista de 27 anys de Madrid que va morir aquest cap de setmana al Pirineu català: va caure per un barranc quan estava a punt de reunir-se amb els seus amics / Pompièrs Emergéncies

Van trobar el cadàver de l'excursionista de 27 anys al fons d'un barranc

Malgrat els seus esforços, no el van aconseguir localitzar. Dilluns al vespre, gairebé un dia després que se li perdés el rastre, els Pompièrs de la Vall d'Aran van localitzar un cadàver al fons del barranc, molt a prop del refugi on havia d'arribar el jove desaparegut. Després de fer la identificació del cadàver, la pitjor de les hipòtesis es va acabar complint: era l'excursionista desaparegut.

El David va caure pel barranc quan estava a punt d'arribar al refugi per reunir-se amb els seus amics

El seu cos va ser trobat al barranc de Coma d'Abeller i, tot i que encara no hi ha cap hipòtesi 100% corroborada, tot apunta que va caure pel barranc de manera accidental quan estava a punt d'arribar al refugi. La investigació està en mans dels Mossos d'Esquadra, que estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.

David Delgado Santos 

La mort de David Delgado Santos ha causat gran commoció a Madrid. Formava part de l'Agrupació Madrilenya de Muntanyisme, on era el responsable de l'esquema de modernització de les proves de muntanya.

"Ens ha deixat un excel·lent escalador i esportista i una extraordinària persona. El seu esperit ens acompanyarà sempre"

"Durant més d'un any ha estat el meu mentor i referent pels nostres esportistes més joves, exemplar en tot el que feia. Positiu i oportú amb els altres, deixa un profund buit. Ens ha deixat un excel·lent escalador i esportista i una extraordinària persona. El seu esperit ens acompanyarà sempre per les muntanyes del món", expliquen des de l'associació excursionista, que encara no donen crèdit al tràgic succés.