Un lleidatà de 57 anys ha mort aquest diumenge mentre estava d'excursió al Cerler, a Osca.

Estava fent la ruta de Tres Cascadas

Els fets han passat aquest diumenge al migdia al camí Tres Cascadas, al terme municipal de Cerler, un poble d'Osca. La Guàrdia Civil, cap a les 12:00, ha rebut l'avís d'una persona que es trobava inconscient al lloc dels fets.

Fins al lloc, s'han dirigit especialistes del Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM) de Benasc (Osca), juntament amb una metgessa, i s'ha activat a l'helicòpter de la Guàrdia Civil d'Osca. Després d'arribar fins a l'accidentat, la sanitària ha examinat a l'home, mentre li realitzaven maniobres de reanimació cardiopulmonar.

Intenten reanimar-lo durant 45 minuts

Se li ha administrat oxigen i després de 45 minuts de reanimació per part de l'equip de socors, la metgessa ha donat per mort al muntanyenc, procedint al seu trasllat fins a Benasc, per  ser portat posteriorment al dipòsit de cadàvers d'aquesta localitat, a l'espera de realitzar-li l'autòpsia. Així mateix, la Guàrdia Civil ha realitzat aquest cap de setmana altres tres rescats de muntanya en diferents punts d'Osca.

Guardia Civil recurso / Europa Press

Mor un lleidatà de 57 anys mentre feia barranquisme a Osca / Europa Press

Tres joves morts fent barranquisme a Suïssa

Malauradament, els accidents mortals de muntanya no són un fet aïllat i, de fet, fa uns mesos, van morir tres homes espanyols de 29, 33 i 48 anys mentre feien barranquisme a Suïssa, fet que va causar gran commoció al País Basc i a Navarra, ja que les víctimes mortals eren de Huarte Arakil, Allo i Güeñe.

Un home mor fent barranquisme a Queralbs

A més, fa poc més d'una setmana, un home va morir en un accident de muntanya: estava fent barranquisme a les gorgues de Núria, a Queralbs (Ripollès), quan, de cop i volta, va caure mentre feia ràpel. Encara que tot apunta que va ser un accident, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per esbrinar més detalls i esclarir els fets.