Tragèdia a les muntanyes malaguenyes. Una dona ha mort aquest dissabte mentre practicava escalada al paratge natural d'Álora (Màlaga). Segons ha senyalat el Centre de Coordinació d'Emergències 112 Andalusia, el decés hauria estat provocat després de caure-li una pedra al cap. Els fets s'han produït al voltant de dos quarts d'una del migdia. Un company amb el qual anava a fer aquest esport va ser qui va trucar als serveis d'emergències per demanar que la rescatessin el més aviat possible.

Tot i que la trucada al 112 va ser ràpidament canalitzada i van informar als serveis de emergències, en arribar no van poder fer res per salvar la seva vida: tot apunta que va morir després de l'impacte de la roca. El cop de la pedra va donar-se al lloc conegut com Vía Lluvia de Asteroides d'Álora. Fins allà, van traslladar-se agents del Grup Terrestre Especial d'Intervenció en Muntanya (GREIM) de la Guàrdia Civil per, segons va confirmar-se més tard, recuperar el cadàver de la dona. El metge forense, un cop rescatada, ha intervingut per confirmar el decés i realitzar les feines pertinents. 

Perills o riscos de l'escalada

L'escalada és un esport de muntanya que, tot i ser força segura per les mesures de prevenció que es prenen, sempre manté algun tipus de perillositat. Els principals riscos són les caigudes de gran alçada que poden provocar des de fractures òssies, fins possibles paràlisis o la mort. Tanmateix, en la majoria de casos, els incidents acostumen a ser lleus com ara rascades, ferides amb roques o vegetació, cops, picades d'insectes o mossegades de serps o colobres. Però en el cas de la dona del paratge malagueny d'aquest dissabte, la mort s'ha produït en caure-li una pedra al cap accidentalment.