La família dels Bombers de la Generalitat segueix de dol. Després de l'accident d'ahir, on va morir un bomber de 30 anys del parc de Vilanova i la Geltrú, en un incendi en un taller d'aquesta població, aquest divendres s'ha conegut la mort de la bombera de Barcelona Emma Roca.

Tenia 47 anys i era una de les pioneres de les curses de muntanya a casa nostra i membre del parc de la Seu d'Urgell, a l'Alt Urgell.

Segons ha informat avui el cos de Bombers de la Generalitat i la Secretaria General de l'Esport, Roca ha mort després d'una malaltia que l'havia apartat de la seva passió, la muntanya.

La primera dona GRAE dels Bombers de la Generalitat

Emma Roca va ser la primera dona a accedir a un dels grups d'elit dels Bombers de la Generalitat, el Grup d'​Actuacions Especials (GRAE) i estava destinada a aquest grup al parc de la Seu d'Urgell i estava instal·lada a la Cerdanya. Era també doctora en Bioquímica i acumulava, des de feia anys, campionats de Catalunya i d'Espanya de curses de muntanya, i va aconseguir dos tercers llocs a l'Ultra Trail de Mont Blanc (2012, 2013), un segon lloc a la Marathon des Sables (2011) i un segon lloc també a la Cavalls del Vent (2011).

EmmaRoca

Emma Roca, en una imatge d'arxiu / FEEC

A més de les ultramaratons i maratons arreu del món, també tenia experiència en curses de BTT i en raids.

Aquesta passió per la competició sempre l'havia compaginat amb la investigació en temes de salut i esport. Era doctora per la UPC, que va acabar després de llicenciar-se a la UAB.

Minut de silenci pel bomber de Vilanova

Per recordar el bomber mort en acte de servei ahir a Vilanova i la Geltrú, la Direcció General de Bombers ha convocat per aquest migdia, a les 12 en punt, un minut de silenci davant de tots els parcs i edificis de Bombers del país. El jove mort era membre del parc de Vilanova i la Geltrú.

Incendio Vilanova

Imatge de l'exterior de la nau de Vilanova i la Geltrú / Bombers

En les tasques d'extinció d'aquest taller mecànic van resultar ferits tres bombers més, que ja han estat donats d'alta. Encara no s'han fet públiques les conclusions de la investigació que s'ha iniciat per aclarir què va passar en el dispositiu mortal de Vilanova.