Fatal accident aquesta tarda en un incendi a Vilanova i la Geltrú. Un bomber de 30 anys ha mort mentre participava en les tasques d'extinció d'un incendi a la segona planta d'un taller de cotxes del carrer de la Masia Nova, a la capital del Garraf. Tres bombers més també han resultat ferits en l’accident.

Des d'abans de les dues del migdia les flames cremaven diversos cotxes a l'interior de la nau i per causes que encara s'estan investigant quatre bombers han resultat ferits al voltant de dos quarts de quatre.

Un bomber mort i tres ferits a Vilanova i la Geltrú

En un primer moment el cos ha informat que dels quatre un d'ells havia resultat ferit greu i havia estat traslladat pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a un hospital però més tard, i després de notificar-ho a la família, s'ha confirmat que el bomber ha perdut la vida. Es tracta d'un bomber de 30 anys.

 

El bomber ha pogut ser evacuat de la nau, però ha mort. S'ha provat de fer reanimació a la zona però finalment només s'ha pogut confirmar la mort. Els altres tres bombers no estan greus i no es pateix per la seva vida -un d'ells ha hagut de ser traslladat a l'hospital, però ja ha estat donat d'alta-, tot i que també han quedat intoxicats per fum.

La Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha obert una investigació per aclarir les causes de l'accident a l'interior de la nau en flames a Vilanova i la Geltrú. Segons les primeres informacions, sembla indicar que el bomber ha accedit en una zona amb molt de fum i no ha pogut sortir, però les indagacions estan en una fase molt inicial.

L'incendi s'ha declarat abans de les dues del migdia i quan faltaven pocs minuts per les quatre de la tarda s'ha pogut donar per extingit, tot i que diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat s'han quedat a la zona per ventilar i fer comprovacions a l'estructura. El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha desplaçat a la zona de l'accident, també acompanyat del director de Bombers, Joan Delort.

Un nen de 12 anys ha mort al pantà de la Llosa del Cavall, a Solsona

Un nen de 12 anys ha mort ofegat mentre s'estava banyant al pantà de la Llosa del Cavall, a la comarca del Solsonès. El menor estava participant amb els companys de l'escola en una activitat aquàtica amb caiacs i quan han acabat el nen s'ha banyat, amb altres adolescents, en una platgeta del pantà i s'ha ofegat.