El corredor que va patir una parada cardiorespiratòria en creuar la línia de meta de la Zurich Marató Barcelona ha mort. La defunció ha estat confirmada per l'organització, en un comunicat, on s'ha apuntat que el participant d'aquesta edició del 2024 "va ser atès a aquell mateix instant pel personal de la Creu Roja". Després d'una primera assistència va ser traslladat pels facultatius sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) fins a l'Hospital Clínic de la capital catalana. Els fets van tenir lloc aquest diumenge 10 de març i, dos dies més tard, s'ha confirmat que ha perdut la vida al centre mèdic barceloní.

"Des de l'organització de la Zurich Marató Barcelona, traslladem el nostre més sentit condol als familiars i persones estimades", han assegurat al comunicat, mentre demanen "màxima discreció i respecte per a la família". Així, la 45a edició de l'esdeveniment esportiu ha tancat amb un corredor mort poc després de creuar la línia de meta, que van travessar primer Abraham Tadesse -guanyador de la categoria masculina- i Degitu Azimeraw -de la femenina. No és el primer cop que passa una cosa similar a la cursa barcelonina, de fet, l'any 2013, a la 33a edició, també va perdre la vida un altre participant després de completar el circuit en un temps de quatre hores i cinc minuts.

Un corredor mort a la Marató de Barcelona l'any 2013

L'organització del Zurich Marató Barcelona, l'any 2023, a la 33a edició, van anunciar un succés similar, al qual un corredor va patir una parada cardiorespiratòria només arribar a la meta. En aquest cas, es tractava d'un veí de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), X.J., que també va ser assistit per una unitat de la Creu Roja al final de la cursa en caure desplomat a terra i va ser traslladat en ambulància fins a l'Hospital Clínic de la ciutat, on va acabar perdent la vida poc després.