Tràgic dia de caça entre amics a Astúries. Un home de 54 anys, veí de Siero, va morir aquest dissabte mentre feia una batuda amb dos companys més en un vedat a la localitat de Cabranes, a on hi havien anat a passar la jornada i intentar caçar un porc senglar. Cap a les quatre de la tarda, en van veure un que se'ls va posar a tret i els tres homes van començar a disparar per matar-lo, però un dels projectils, en lloc d'impactar contra l'animal, va anar a parar al pit d'un dels caçadors, fent que caigués immediatament a terra i es comencés a dessagnar fins a perdre la vida.

Els companys van trucar ràpidament als serveis d'emergències i fins al lloc es van desplaçar una ambulància i efectius de la Guàrdia Civil, però, quan hi van arribar, els sanitaris ja no van poder fer res més que confirmar la mort del caçador. El cos armat ha obert una investigació sobre els fets per esclarir com van ocórrer i el cadàver ha estat traslladat al forense per practicar-li l'autòpsia. A hores d'ara es treballa per esclarir si l'impacte de bala va ser directe o si, com tot apunta, l'hauria matat el resquill d'una bala que hauria rebotat. A més, s'estan comprovant les tres escopetes, la de la víctima i les dues dels companys, per esclarir quina va disparar la bala mortal, ja que encara no s'ha pogut determinar d'on va sortir.

Un caçador amb poca experiència

El succés ha commocionat el món de la caça d'Astúries, especialment als seus companys, que es troben en estat de xoc. De la mateixa manera es troben els coneguts de la víctima, casat i amb una filla, molts dels quals ni sabien que li agradava caçar, tal com apunta La Nueva España. De fet, feia només un parell d'anys que havia començat a practicar aquesta afició i en aquest temps s'havia deixat veure de manera habitual pel vedat on ha acabat morint. En el moment dels fets, tenia tota la documentació de caçador en regla i no havia tingut cap altre incident.