Gavà (Baix Llobregat) està de dol per la pèrdua de l'Arnau Galindo, un ballarí de 27 anys que ha mort en un accident de trànsit a l'Aràbia Saudita, on també han perdut la vida quatre ballarins més.

Mor un ballarí català en un accident de trànsit a l'Aràbia Saudita

Els fets van passar el dissabte i al mateix accident van morir quatre ballarins més de nacionalitat italiana. Tots cinc, al costat de quatre persones més, feien una excursió pel desert en un cotxe que va bolcar. Les altres quatre persones, dos ballarins més i dos guies, van sobreviure. Els dos guies són a la presó. El jove havia viatjat a Riad, la capital del país, contractat per una empresa italiana per un espectacle. Tenia un contracte per a dues o tres setmanes i havia de tornar a Barcelona aquest divendres. 

Es desconeixen quines han estat les causes de l'accident

Galindo i els altres sis ballarins van aprofitar que tenien festa el dissabte per llogar una excursió pel desert. Les causes de l'accident són encara desconegudes per l'entorn familiar, que no ha rebut cap informació de les autoritats saudites.

La notícia ha causat gran commoció a Itàlia, ja que les altres quatre víctimes eren ballarins d'aquest país. Quan els familiars de l'Arnau van saber que el jove ballarí havia patit un accident mortal, es van posar en contacte amb l'ambaixada espanyola a Riad, però segons ha explicat a l'ACN Estefania del Pino, amiga de la família, es van sentir "desemparats" per l'atenció del personal de l'ambaixada a diferència, diu del que ha passat amb l'ambaixada italiana i les víctimes d'aquella nacionalitat.

Arnau Galindo / Archivo

Arnau Galindo era un ballarí de 27 anys de Gavà (Baix Llobregat) que ha mort en un accident de trànsit a l'Aràbia Saudita / Xarxes socials

A través dels productors de l'espectacle s'han pogut fer els tràmits burocràtics per a la repatriació del cadàver. En un principi se'ls deia que trigaria tres setmanes, però ara esperen que en set o deu dies puguin arribar a Barcelona les restes del jove ballarí.

El Ministeri d'Exteriors confirma la mort d'Arnau Galindo

El Ministeri d'Exteriors ha confirmat la mort del jove a Riad. Expliquen que estan en contacte amb la família informant-los dels tràmits i alhora amb les autoritats saudites per agilitzar el retorn de les despulles. De moment, no han transcendit quines han estat les causes de l'accident i caldrà esperar a saber més detalls per esclarir els fets.

Alec Baldwin mata accidentalment una dona en un rodatge

Aquest no ha estat l'únic accident internacional dels darrers dies i, de fet, aquesta setmana, el famós actor Alec Baldwin ha matat accidentalment la directora de fotografia de la pel·lícula que estava rodant en disparar una pistola d'attrezzo que suposadament era de fogueig i que no sabia que estava carregada.

A més de la dona morta, identificada com Halyna Hutchins, de 42 anys, els trets també han ferit el director del film, Joel Souza, de 48 anys, que ha estat traslladat a la unitat de cures intensives del centre mèdic Christus St. Vincent als voltants de Santa Fe, a l'estat de Nou Mèxic dels Estats Units.