Molts joves han d'estalviar una gran part del seu sou per poder optar a viure en un habitatge propi, sigui llogada o comprada. És per això que molts d'ells comencen a reduir dràsticament les seves despeses per poder assolir els seus objectius.

Hi ha diversos paràmetres en els quals una persona pot estalviar i hi ha moltes persones que aconsellen a les altres per poder treure més profit de qualsevol quantitat. Per a això hi ha moltes opcions, encara que algunes de les més bàsiques són les d'evitar menjar en restaurants o bars, veure si és factible, utilitzar sempre transport públic o fins i tot no utilitzar-lo i poder fer exercici en un entorn natural i gratuït en comptes d'en un gimnàs convencional.

Algunes persones no estan disposades a renunciar a alguns privilegis, per la qual cosa tardaran més temps a complir els seus objectius econòmics. No tots són capaços de ser diversos anys sense anar de vacances o sense sortir a prendre alguna cosa o sopar els caps de setmana. Tot depèn de la mentalitat i les necessitats de la persona.

Els millors trucs per estalviar

Ji-hyeon Kwak, de Corea del Sud, s'ha fet famosa gràcies als seus vídeos en YouTube i Instagram en els quals aconsella els seus seguidors sobre com estalviar i com aconseguir treure'l un rendiment més gran als sous. En algunes de les seves publicacions ella parla sobre com ha aconseguit reunir prou diners per comprar-se un pis.

Ji-hyeon té 24 anys i afirma que treballa des dels 19 a canvi d'un sou net de poc menys de 1.500 euros mensuals. Diu que en cinc anys ha aconseguit estalviar 75.000 euros gràcies als seus mètodes que l'han ajudat a aconseguir un apartament al seu nom.

Cuinant YouTube
Ji-hyeon Kwak cuinant / YouTube

Fa uns dies va ser entrevistada en un popular programa de la televisió coreana en el qual va respondre a algunes de les preguntes dels presentadors i va comentar algunes de les seves publicacions més famoses, com en la que comentava que gasta uns sis euros mensuals en menjar.

Els trucs de Ji-hyeon Kwak

La mentalitat de Ji-hyeon Kwak està purament enfocada en aconseguir els seus objectius i no té cap problema en renunciar a diversos plaers per estalviar. Diu que ha aconseguit sobreviure durant mesos gastant sis euros cada mes en menjar. Afirma que amb les aplicacions dels supermercats es pot estalviar molts diners i també amb els cupons que donen als clients. Fins i tot creu que és possible menjar grans quantitats amb una inversió molt baixa, però cal saber què comprar i quan fer-ho.

Ha decidit no gastar res de diners en transport i es desplaça caminant a tots costats. Encara que comenta que per arribar a la seva feina ha d'estar prop d'una hora per anar i una altra per tornar a casa seva. Malgrat això, creu que aquest aspecte de la seva vida és positiu, ja que l'ajuda a estar en forma i fer esport.

També decideix no gastar diners en ampolles d'aigua, tot el que beu és aigua de l'aixeta i quan al supermercat li regalen ampolles d'aigua pels cupons que col·lecciona, la ven a través d'internet per poder estalviar més.

Va comentar que la situació que la va portar a començar a estalviar va ser una mica dolenta: "La meva situació familiar i l'ambient que tenia a casa no era bo. Des d'aleshores vaig començar a estalviar de manera compulsiva". Ara ha aconseguit mudar-se de casa, gràcies que l'estat li ha atorgat un pis per a una persona. Ella afirma que no es penedeix de tot el que ha fet.