L'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), duu a terme una anàlisi de 34 cerveses rosses, guardonant com a "compra mestra" la cervesa Cordon Grand de Eroski i l'Steinburg Especial de Mercadona.

Les millors cerveses del súper

Per a l'anàlisi es van seleccionar 34 marques entre les cerveses rosses tipus Lager més venudes als supermercats, dividides en la categoria clàssica i especial. Es va tenir en compte la composició, l'etiquetatge i es va fer una prova de desgustació.

Amb la intenció d'establir quins eren les cerveses amb millor relació qualitat-preu, es van comparar també els preus per litre, que estaven entre 0,69 i 2,37 euros a la categoria clàssica i entre 1 i 2,36 euros a la d'especials. Els preus més baixos de mitjana eren els de marca blanca en ambdues categories, amb una diferència d'un euro per litre, aproximadament.

Dos cervezas españolas son las mejores de Europa en su categoria / Pixabay

Unes cerveses de Mercadona i Eroski, entre les millors dels supermercats, segons l'OCU / Pixabay

L'OCU destaca que cap de les marques analitzada no contenia sulfits, encara que es va detectar la presència d'additius innecessaris en 8 de les marques analitzades per millorar l'escuma i el color de la cervesa.

Compres mestres

Les cerveses amb millor anàlisi de laboratori van ser la Mahou Clásica i l'Amstel Original en la categoria clàssica i la Mahou 5 Estrelles Especial en la categoria d'especials. Però la millor relació qualitat-preu, l'anomenada "compra mestra" se la van emportar la Cordon Grand d'Eroski i la Steinburg Especial de Mercadona.

Aquestes festes seran una mica diferents, però la cervesa bona i barata de supermercat no faltarà.