La Guàrdia Civil ha detingut un metge, de 64 anys d'edat, l'ingrés del qual a la presó ja ha estat decretat per l'autoritat judicial, després de ser acusat de gravar a la seva consulta parts íntimes dels seus pacients sense autorització, unes víctimes que s'estima que podrien superar el centenar.

Modus operandi

Aquests enregistraments, tal com assenyala l'institut armat en un comunicat, haurien estat realitzades tant en les seves consultes o despatxos de les localitats sevillanes de Morón de la Frontera, Badolatosa, Estepa i Sevilla capital, així com en assistències a domicilis.

Explica que el facultatiu s'aprofitava presumptament de la confiança de les seves víctimes, que acudien a consulta i el metge els explorava la zona del pit o inspeccionar la zona vaginal o anal, "realitzant enregistraments de vídeo amb el seu telèfon mòbil, el qual tenia sempre a la butxaca de la camisa, amb la càmera apuntant la pacient".

Manilles|Esposes / Cedida

Manilles|Esposes / Cedida

"A part de realitzar aquest tipus d'enregistraments de naturalesa sexual fent ús de la superioritat que li conferia l'exercici de la seva professió, el metge també aprofitava distraccions en la via pública per gravar", agrega el comunicat policial.

La investigació s'ha iniciat després de la denúncia d'una pacient que ha afirmat que havia estat "gravada per l'esmentat metge, mentre l'explorava, quan va acudir a consulta per un fort dolor al pit". Així, es realitzen investigacions encaminades a comprovar la veracitat dels fets, fins que els investigadors "confirmen, no només l'existència d'un vídeo de naturalesa sexual al telèfon mòbil del facultatiu que acreditaria els fets denunciats inicialment, sinó que el metge vindria realitzant aquest tipus de pràctiques durant més de dos anys, existint un nombre extens de víctimes que pogués ser superior a 100".

Detenció del metge

Una vegada realitzades aquestes indagacions d'investigació i presentades a l'autoritat judicial, es realitzen tres entrades en domicilis relacionats amb el facultatiu, així com a dues de les consultes mèdiques on exercia la seva activitat professional, "escenari de nombrosos fets delictius".

En els registres s'han intervingut diversos ordinadors portàtils, un bolígraf espia i multitud de dispositius d'emmagatzematge massiu d'arxius.

El detingut, de 64 d'anys d'edat, ha estat posat a disposició de l'autoritat judicial, qui ha decretat el seu ingrés a presó de forma preventiva, atenent la gravetat dels delictes aclarits.