Cinc adolescents més han denunciat el José Hernán A. i l'Ivan G., el duo de tiktokers conegut pel pseudònim "Los Petazetaz", detinguts per haver drogat i violat, presumptament, noies menors d'edat en casa d'un d'ells, al districte de Villa de Vallecas de Madrid. Aquestes noves acusacions se sumen a la mitja dotzena de víctimes que la Policia Nacional va poder identificar al llarg de la investigació, que va començar el passat mes de desembre després que una persona del cercle dels influencers fes sonar l'alarma. Tot i que oficialment només es té constància d'onze víctimes, la policia es tem que hi hagi, com a mínim, mig centenar

Quatre de les cinc noves denúncies les han posades noies que van assistir a festes celebrades en casa del José Hernán i organitzades periòdicament des del mes d'abril de 2023. El cinquè implicat és un noi a qui van gravar després d'introduir-li una bengala per l'anus, segons ha avançat El Mundo. Algunes de les denunciants també han explicat que han rebut amenaces per part de l'entorn dels detinguts, que tot i la gravetat dels fets, estan en llibertat provisional fins a la celebració del judici, perquè "no delatin res". 

Denunciats per una antiga companya de pis 

Una amiga de "Los Petazetaz", la Paula, que durant un temps va conviure amb ells, va ser qui va fer el primer pas acudint a comissaria. "Una amiga meva va trobar al seu mòbil un vídeo d'aquest noi mantenint relacions amb una noia de 15 anys. La noia no recorda res, ho sé perquè era amiga de la meva parella", va explicar la jove al programa En Boca de Todos. També va confirmar que el José Hernán i l'Ivan, de 34 i 21 anys respectivament, emmagatzemaven molta droga al pis, des de marihuana fins a cocaïna i metamfetamina; a ella mateixa la van drogar "moltes vegades sense consentiment, perquè callés, per riure's de mi i de la meva parella", va assegurar. 

L'assetjament que rebia la Paula va durar diversos mesos, fins que va marxar d'aquell pis. Llavors, va denunciar-los. "Los Petazetaz", aprofitant-se de la seva influència a les xarxes socials, caçaven noies menors d'edat de les quals abusaven sexualment. Tot i que era principalment el José Hernán qui duia a terme les agressions mentre l'Ivan esperava en una altra estança de la casa, la policia ha pogut provar que aquest últim també va participar, com a mínim, en una de les violacions. 

Les manipulaven perquè prenguessin la droga voluntàriament 

I és que el José Hernán tenia l'habitació plena de càmeres, amb les quals va enregistrar els abusos; les noies, inconscients en moltes ocasions a causa d'haver consumit drogues, no s'adonaven de res, molt menys que estaven sent gravades. Només les relacions sexuals van ser no consentides; les adolescents prenien voluntàriament begudes especiades amb "chorris", nom de carrer del GHB o èxtasis líquid, d'ús comú entre els violadors per ser una substància fàcil de subministrar a les víctimes sense que aquestes s'adonin. Les noies abusades per "Los Petazetaz", però, eren conscients del que ingerien, tot i que estaven sent coaccionades pels tiktokers en el context de jocs en els quals ells mateixos participaven. 

El passat 24 de gener es van fer les dues detencions. L'Ivan va quedar en llibertat el mateix dia, mentre que el José Hernán va passar tres setmanes a la presó, acusat d'agressió sexual, exhibicionisme, pornografia infantil i delictes contra la salut pública. Després de 21 dies, un jutge el va posar en llibertat provisional. Tots dos tenen una ordre d'allunyament de 500 metres del domicili de les víctimes. Mentrestant, la Policia Nacional espanyola continua amb les perquisicions, i estan fent el buidatge dels telèfons mòbils dels influencers en cerca de vídeos i imatges per poder identificar més víctimes.