La coneguda marca alemanya d'automòbils Mercedes-Benz ha anunciat que revisarà immediatament gairebé un milió de vehicles antics, que es van fabricar entre els anys 2004 i 2015. El motiu de la revisió és que s'ha detectat un important i perillós problema en un dels sistemes imprescindibles dels vehicles, que podria posar en risc la vida dels seus usuaris. 

En un comunicat oficial emès en alemany per la Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), l'autoritat federal del transport d'Alemanya, s'ha fet pública l'avaria que podrien presentar fins a un milió de vehicles produïts per la centenària marca. A la vegada, s'ha comunicat que la marca es compromet a contactar els compradors i revisar-los els vehicles per tal d'assegurar si tenen o no l'avaria i, en cas afirmatiu, reparar-la.   

Els cotxes tindrien una avaria en el sistema de fre

Els vehicles afectats, alguns d'ells fabricats fa divuit anys, són els SUV de les sèries ML i GL, així com els monovolums de luxe de classe R. Es calcula que hi ha un total de 993.407 cotxes afectats arreu del món per la possible avaria. Els vehicles seran revisats pròximament per la marca per tal de comprovar si s'han vist afectats o no, i reparar-la en els casos afirmatius. 

Coche Mercedes
La coneguda marca alemanya Mercedes-Benz ha comunicat que sotmetrà a revisió gairebé un milió de vehicles fabricats entre els anys 2004 i 2015 per un important problema detectat al sistema de fre dels cotxes. En total, hi ha 993.407 cotxes afectats. / Daniil Lyusov, Unsplash

L'avaria detectada es troba en el sistema de fre dels vehicles, un dels més importants per tal de garantir la seguretat al volant dels conductors i ocupants dels vehicles. El desperfecte, concretament, estaria localitzat al servofrè dels cotxes; el servofrè és el dispositiu encarregat de determinar la força que, com a conductors, haurem d'aplicar al pedal del fre del nostre vehicle, ja que no tots frenen de la mateixa manera. 

Aquest dispositiu funciona a través de la força hidràulica i l'efecte palanca però, en cas que estigui malmès o corroït, pot tenir greus conseqüències. Tal com detalla la KBA en el comunicat, la corrosió del servofrè pot provocar que la connexió entre el pedal de fre i el sistema de frenada es trenqui, de manera que el vehicle no podria frenar quan el conductor ho necessités. 

Mercedes es posarà en contacte amb els possibles clients afectats

Tal com ha confirmat la marca a France Presse, en els dies vinents començaran a contactar tots els clients que hagin adquirit els models afectats i que, per tant, tenen risc de tenir un cotxe amb un desperfecte important en el sistema de frenada. 

Aquesta no és la primera ocasió en la qual Mercedes ha hagut de revisar vehicles que ja havien estat comercialitzats a causa d'errors i desperfectes en els seus sistemes. El mes de febrer, la marca va anunciar que també revisaria un milió de vehicles produïts i venuts a partir de l'any 2018, després de detectar una avaria en el complement "e-Cell", el qual serveix per enviar un senyal d'alerta i la geolocalització del vehicle en cas d'accident. Es va detectar un problema el sistema, que podia enviar una ubicació errònia. En aquest cas, en tractar-se d'un error principalment informàtic, l'avaria va poder solucionar-se sense massa complicacions.