L'intent de segrest de tres menors d'edat ha commocionat la ciutat de Leganés, a la Comunitat de Madrid. Els fets van passar cap a les nou del vespre del passat 10 de febrer, quan l'agressor va perseguir les noies des que van sortir del portal d'una d'elles fins a una parada d'autobús. Allà, es va apropar a elles i les va començar a increpar. Primer els va oferir droga i pujar a casa seva, per després oferir-se a portar-les a casa gratis. Posteriorment, fins i tot, les va oferir 200 euros perquè marxessin amb ell. Una de les noies, tement-se que podia passar el pitjor, va obrir la càmera del seu telèfon mòbil i va començar a enregistrar el moment per tenir una prova. 

En les imatges, que va difondre Telemadrid en primícia, es veu com arriba un autobús, obre les portes i una de les menors aconsegueix pujar. En aquest moment, l'home agafa pel braç una de les altres noies, que comença a cridar demanant ajuda. La menor aconsegueix desfer-se del segrestador i engega a córrer amb la seva amiga cap a un bar que hi havia obert a uns 100 metres. La noia que havia pujat a l'autobús en baixa i se'n va cap a l'establiment amb les altres dues. Ja al local, els treballadors les van tranquil·litzar i van trucar a la policia i als pares de les menors per alertar-los del que acabava de passar.

El segrestador va quedar en llibertat 72 hores després

El presumpte segrestador va poder ser detingut mitja hora després de cometre els fets perquè era un vell conegut dels cossos policials. Es tracta d'un home de 32 anys amb disset detencions prèvies per delictes de robatori amb violència o agressió sexual, entre d'altres. L'home va passar les corresponents 72 hores als calabossos d'una comissaria, fins que els agents el van deixar en llibertat perquè, segons el pare d'una de les menors, "faltaven proves", malgrat que una de les noies ho havia gravat en vídeo. Precisament aquesta noia ha explicat en unes declaracions a Telecinco que ho va fer perquè quan va sentir que l'home li deia "t'acompanyaré a casa teva", un calfred li va recórrer el cos i va pensar que "alguna cosa dolenta passaria".

Si ja de per si viure una situació així és traumàtic per a tres menors, encara ho és més quan el presumpte segrestador es passeja pels mateixos carrers i amb total impunitat només tres dies després d'intentar-les segrestar. "Estan una mica nervioses, no volen sortir molt de casa i, sobretot, els fa por tornar soles a casa", ha explicat una de les mares. Els fets ja estan sent investigats i també l'actuació del conductor de l'autobús, que es podria enfrontar a alguna sanció per no ajudar a les menors, malgrat sentir els crits en què demanaven ajuda. Els veïns de la localitat de Leganés, especialment els pares de noies adolescents, viuen amb el temor que l'agressor pugui tornar a actuar una vegada ha quedat en llibertat.