Els Mossos d'Esquadra investiguen l'assassinat d'un menor de 5 anys i l'apunyalament de la seva mare de 29 anys a casa seva aquesta nit a Bellcaire d'Empordà (el Baix Empordà), segons ha pogut saber ElCaso.cat. Segons les primeres informacions, l'agressor, que es creu que ha estat el pare del menor, de 27 anys i nacionalitat espanyola, ha pogut escapar, però ha estat detingut aquest mateix matí a Albons. La policia catalana ha obert una investigació que, de moment, està sota secret de sumari i ha assumit la Divisió d'Investigació Criminal (DIC). El suposat crim s'ha comès de matinada al domicili familiar, al carrer Ter Vell, número 6 B.

A la mare l'han traslladada a l'Hospital Trueta de Girona. Segons fonts del centre, continua ingressada i es troba estable dins de la gravetat. Els Mossos hauran d'aclarir què ha passat. Els fets han tingut lloc de matinada, poc després de dos quarts de sis. El poble de Bellcaire d'Empordà, amb 730 habitants, s'ha despertat amb la notícia d'aquest suposat crim i es troba en estat de xoc. Els veïns, a hores d'ara, no saben ben bé què pot haver passat i la policia catalana manté la investigació oberta.

 

El pare s'ha escapat amb el cotxe i ja està detingut

L'home, i suposat autor del crim, s'ha escapat amb el cotxe aquesta mateixa matinada després de l'assassinat del nen de 5 anys i l'apunyalament de la dona de 29 a Bellcaire d'Empordà. Segons han explicat fonts properes al cas a aquest mitjà, eren una família de "gent de tota la vida" que portava vivint uns cinc anys a la casa on han tingut lloc dels fets, gairebé al final del carrer Ter Vell.

La casa de Bellcaire d'Empordà on s'ha comès el crim / GRS
La casa de Bellcaire d'Empordà on s'ha comès el crim / GRS

Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta i el secret de sumari i, segons ha pogut saber aquest mitjà, l'home que s'hauria escapolit amb el cotxe després de l'agressió i el crim ha estat localitzat aquest mateix matí. Pel que sembla, ha estat detingut a Albons, molt a prop del municipi de Bellcaire de l'Empordà. L'Ajuntament de Bellcaire d'Empordà ha activat tots els protocols i en aquests moments es desconeix què ha passat exactament aquest dimecres de matinada.

Violència vicària

La policia catalana, ara per ara, en espera de la confirmació oficial, tracta el cas de Bellcaire d'Empordà com un possible cas de violència domèstica, tot i que no es descarta que es tracti de violència vicària.

Lloc on ha estat detingut, al municipi d'Albons, el pare del nen mort a ganivetades a Bellcaire / GRS
Lloc on ha estat detingut, al municipi d'Albons, el pare del nen mort a ganivetades a Bellcaire / GRS

Més crims a Catalunya

Amb aquest crim ja en són dos amb els quals desperta Catalunya aquest dimecres, juntament amb el de Torredembarra. En aquest cas, tal com ha avançat ElCaso.cat, dos homes han anat a informar els Mossos d'Esquadra que havien trobat el cadàver del seu company en un pis del municipi. Els agents s'han dirigit fins al domicili indicat, on han trobat el cos sense vida i han obert una investigació, de la qual no n'han facilitat més detalls.

🟪 Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112.