Un menor de 13 anys va patir un accident de trànsit el passat dimarts quan el tot terreny que conduïa va xocar contra un talús quan tractava de fugir dels agents de la Guàrdia Civil que el van interceptar en una carretera local al poble de Bárzana, a Villaviciosa.

Enxampen un nen de 13 anys conduint un tot terreny

La Comandància de Gijón ha explicat aquest dijous en una nota de premsa que el conductor va ser sorprès per una patrulla de la Guàrdia Civil de Ribadesella que va donar l'alto al vehicle en comprovar que no portava posat el cinturó de seguretat. En aquell moment els agents no es van adonar que es tractava d'un menor.

Tanmateix, el menor, amb molt a perdre, va fer cas omís a les seves indicacions per aturar el vehicle i va emprendre la fugida, sorprenentment.

El menor, després de bolcar, va continuar amb el seu propòsit

Li va faltar experiència. Quan només havia circulat 200 metres el vehicle va sortir de la carretera i va xocar amb el talús, bolcant de costat. Per la inercia va tornar a posicionar-se sobre les quatre rodes en sentit contrari a la via per on circulava el cotxe patrulla que el seguia.

Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

El menor, després de bolcar, va continuar amb el seu propòsit / Europa Press

Després de l'ensurt inicial -fet que potser el va encoratjar encara més- el menor va realitzar seguidament una maniobra marxa enrere durant uns 100 metres fins que va ser interceptat pels agents, que en aquell moment es van adonar que el conductor era un menor, segons el comunicat policial. Així doncs, no va ser difícil per les patrulles enxampar el menor, després del seu fallit intent de fugida.

El jove pilot va quedar sota la custòdia del seu pare -el qual es preveu que sigui el propietari del tot terreny-. Els agents han posat els fets en coneixement de la Fiscalia de Menors del Principat.