Karen Grassle és una popular actriu coneguda pel seu paper a 'La Casa de la Pradera' on va interpretar Caroline Ingalls des de 1974 a 1983, la mare de la família que protagonitzava la reeixida sèrie de televisió. Es va graduar a la Universitat de Califòrnia en Anglès i Art Dramàtic, posteriorment va estudiar a Londres en la prestigiosa Royal Academy of Dramatic Art.

Després del seu paper en 'La Casa de la Pradera' va decidir tornar a actuar en teatre. A més, va fundar la seva pròpia companyia. Encara que va tenir alguns papers importants en la part final de la seva carrera, protagonitzant 'Between the darkness and the dawn' en 1985 i 'Driving Miss Daisy' al Manitoba Theatre Centre de Winnipeg del Canadà el 2006.

Ha estat casada en tres ocasions i té una filla, Lily Radford. Actualment, viu amb ella a la seva casa de San Francisco. Recentment, ha publicat Bright Lights, Prairie Dust: Reflections on Life, Loss, and Love from Little House's Ma, la seva biografia en la qual explica les seves vivències com a actriu.

Els seus problemes en 'La Casa de la Pradera'

Quan el 1973 van trucar a Grassle per al paper de Caroline Ingalls en 'La Casa de la Pradera' va accedir sense dubtar-hi. L'actriu tenia problemes econòmics severs i era addicta a l'alcohol. El seu pare també havia estat alcohòlic i va morir de cirrosi el 1977.

Va comentar que durant els rodatges mai no bevia, però sí que ho feia abans d'ells, per la qual cosa demanava els maquilladors que li dissimulessin els trets propis de la ressaca com els ulls inflats i la pell cansada. A més, diu que mentre gravava sentia nàusees i forts mals de cap.

la casa de la prada

Grassle al costat de l'elenc / Twitter

Recorda amb molta tristesa l'únic dia en el qual va beure mentre rodava: "Vaig prendre una copa de vi i es va desencadenar l'infern. Quan vam tornar a gravar, jo només podia pensar a l'ampolla de vi. Vaig anar al lavabo, em vaig rentar la boca, vaig sortir a fumar, vaig intentar distreure'm, però era impossible, el meu cap em deia: 'agafa aquesta ampolla i beu-te-la'".

Quan el seu pare va morir de cirrosi en 1977 Grassle va quedar consternada. Segons explica, no sabia que la beguda podia arribar a tenir conseqüències mortals en l'organisme pel qual va decidir fer un canvi radical en la seva vida i va deixar enrere els seus mals hàbits.

Les queixes sobre el seu salari

Després de diverses temporades en què va estar cobrant uns 3.000 dòlars per episodi va decidir parlar amb Michael Landon, actor i productor executiu de 'La Casa de la Pradera', però no va ser capaç d'aconseguir un augment fins després de molts anys.

De fet Landon s'emportava prop de 175.000 dòlars per cada episodi que gravava, fet que molestava considerablement Grassle per la gran diferència que hi havia entre el seu sou i el del seu company.

Explica que les seves vivències amb Michael Landon van ser intenses, era una persona difícil i li agradava fer comentaris sexistes, encara que recorda que tenia un costat bo i sempre volia ajudar la resta de l'elenc. Ambdós van arreglar les seves diferències poc abans que Landon morís el 1991.