El cos sense vida de José, un advocat espanyol de 56 anys d'edat, va ser trobat a l'interior de l'habitatge d'una urbanització situada entre la capital de la comarca del Camp del Túria i Marines, a València. La Guàrdia Civil ha obert una investigació per localitzar el responsable de la mort de l'advocat, el cadàver del qual va ser trobat dissabte a les 13 hores al menjador del seu xalet de Llíria.

L'homicidi es va produir en una festa de Sant Joan

De moment, es desconeixen les causes concretes de la mort, que es donaran a conèixer una vegada realitzada l'autòpsia. Tanmateix, fonts solvents van confirmar a El Periódico que el cos de l'advocat presentava nombrosos cops i també ferides sagnants produïdes, segons sembla, per arma blanca.

Els investigadors detallen que l'homicidi podria haver-se produït durant la revetlla de la nit de Sant Joan, mentre la víctima celebrava una festa al seu xalet. Els agents de la policia van trobar a l'escenari del crim esquitxades de sang a les parets, vidres trencats i indicis d'un enfrontament violent en la planta superior i inferior de l'habitatge.

El cotxe de la víctima, a 7 quilòmetres de la localitat

L'home residia amb els seus pares, un matrimoni d'uns 80 anys. Els ancians es trobaven de viatge al seu poble de Granada i portaven sense notícies del seu fill des del dijous 23. Segons les informacions de la Policia Local, es va trobar el divendres 24 a la tarda el cotxe de José al parc de Sant Vicent de Llíria, una zona molt apartada del centre de la localitat.

Una mort silenciosa

Els oncles, i alhora veïns, de José, van ser els qui van trobar el cos sense vida al xalet. Immediatament, van trucar a la policia. Al lloc dels fets van acudir agents de la Policia local de Llíria i també de la Guàrdia Civil, així com investigadors del Grup de Criminalística del Grup Armat per realitzar la inspecció ocular del lloc.

Dissabte, la Comissió Judicial es va desplaçar fins al lloc i, després d'una inspecció del cos per part del forense, el Jutjat d'Instrucció número 2 de Llíria, va autoritzar l'aixecament de cadàver i el seu posterior traslladat a l'Institut de Medicina Legal per practicar l'autòpsia.

El que sembla estrany, segons fonts policials, és que cap dels veïns no va sentir sorolls ni va percebre cap moviment estrany en els últims dies. De fet, la majoria es van assabentar de l'ocorregut pel desplegament policial i judicial de dissabte.

Pare de família amb una salut delicada

José, de 56 anys, era pare de tres fills. També arrossegava problemes de salut, per la qual cosa vivia amb els seus pares. Ara, els investigadors queden pendents del resultat de l'autòpsia per aclarir els fets, després que el cos fos traslladat a l'Institut de Medicina Legal de València.