Maltractament animal fins a la mort pels carrers de Jerez (Cadis). Un home de 57 anys va acabar, presumptament, amb la vida d'un gos que passejava una nena de 12 anys, amb extrema violència: li va donar fortes puntades de peu al ventre i va trepitjar-li repetidament el coll i el cap. La noia no donava crèdit al que veia i, de fet, tot apunta que els fets van succeir amb tanta rapidesa que no va poder reaccionar. La Policia Nacional, després de tenir coneixement de la matança i parlar amb els veïns i la pròpia família del ca, ha trobat i detingut l'individu per un delicte gravat de maltractament animal.

Els veïns i vianants van alertar en el moment dels fets, fa uns dies, que un home es trobava propinant una pallissa amb puntades de peu a un gos a la via pública. Quan van arribar els agents, no obstant això, no van trobar l'agressor que ja havia fugit del lloc, però si van observar la mare i la filla amb un evident atac d'ansietat al costat del cos ja sense vida de l'animal. Aquest presentava símptomes d'haver patit una mort violenta molt recentment i els policies van parlar amb diversos testimonis, que van coincidir que la nena de 12 anys passejava amb el gos de la família amb el permís dels seus pares pel carrer Bulería, a la cruïlla amb la Plaça del Cante Jondo.

Ataca el gos fins a la mort davant de la nena de 12 anys

Pel que sembla, i segons ha informat la Policia Nacional de diversos testimonis, el presumpte autor dels fets hauria sortit d'un portal de la zona, saltant d'un cop els tres graons que separen la porta de la vorera i va ensopegar amb la corretja amb la qual la nena portava lligat el gos. L'home no va caure al terra en cap moment, però va entrar en còlera i va respondre de cop de manera violenta. Va començar a donar fortes puntades de peu al ventre de l'animal que va quedar malferit. Però no va tenir suficient amb això i va continuar trepitjant-lo al cap i al coll, fins a matar-lo. La noia no va tenir temps de reaccionar, atès la velocitat a la qual va produir-se l'atac.

Lloc dels fets a Xerès / POLICIA NACIONAL
Lloc dels fets a Jerez / POLICIA NACIONAL

L'agressor va fugir. Però la Policia Nacional, davant d'aquests fets corroborats per la família i diversos testimonis que es trobaven al carrer Bulería de Jerez, van detenir-lo. L'home, amb disset antecedents previs, està acusat d'un delicte gravat de maltractament animal i va ser ingressat a l'àrea de calabossos fins que va declarar davant de l'Autoritat Judicial en Funcions de Guàrdia. El delicte al qual s'enfronta està recollit a l'article 337 del Codi Penal i en aquest cas s'aplicarà amb penes de presó de sis a divuit mesos, inhabilitació especial de 2 a 4 anys per exercir la professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals i per la tinença d'aquests.