Una dona de 66 anys està sent investigada a La Rioja per haver ficat tres cadells de gos acabats de néixer en una bossa de plàstic i haver-los llençat en un contenidor de Santo Domingo de la Calzada.

Fica tres cadells de gos en una bossa de plàstic

El 8 d'octubre de 2020, tres cadells de gos acabats de néixer i encara vius van aparèixer dins una bossa de plàstic en un contenidor de la localitat riojana de Santo Domingo de la Calzada.

Dos d'ells van morir dies després a la clínica veterinària on havien estat traslladats.

El servei de protecció de la naturalesa de la Guàrdia Civil, el SEPRONA, va iniciar una investigació per esclarir l'abandonament i mort dels bebès de gos.

Finalment, s'han descobert noves pistes sobre el succés. La protectora d'animals Whanau va informar el cos policial d'un anunci a la xarxa social Facebook on algú anunciava que regalava una gossa i els seus dos cadells acabats de néixer, d'unes característiques molt similars als bebès trobats al contenidor.

Mata dos gossos en llençar-los a un contenidor

Els agents van extreure mostres de saliva dels animals que es regalaven i del cadell supervivent trobat a l'interior del contenidor.

En contrastar-les, les proves d'ADN van coincidir, confirmant que els cadells del contenidor i els anunciats a Facebook pertanyien a la mateixa camada.

Perro La Rioja / Guardia Civil

La dona presumptament responsable de l'anunci, de 66 anys i nacionalitat espanyola, ha estat acusada d'un delicte de maltractament i abandonament d'animals amb resultat de mort.

Els fets han passat a disposició judicial i la dona es podria enfrontar a una pena d'entre sis i divuit mesos de presó i a una inhabilitació de dos a quatre anys per a la tinença d'animals, ha detallat la Guàrdia Civil.

És el tercer cas de maltractament que transcendeix aquest mes. El Bambi, un cadell d'un any va morir a Galícia després d'una brutal pallissa que el va rebentar per dins, provocant-li lesions irreparables. 

I a Altea, Alacant, un noi de només 19 anys va ser detingut pel maltractament al seu gos petit, que estava emmordassat i lligat a una habitació de casa seva.