El Seprona rescata un cadell de gos de dos mesos que estava emmordassat i maltractat a una habitació a Altea, Alacant.

Maltractament d'un cadell a Altea

El servei de protecció de la natura de la Guàrdia Civil, el Seprona, ha detingut a Altea a un jove de 19 anys per presumpte maltractament al seu cadell de dos mesos, que va ser trobat pels agents amb ferides de gravetat que van necessitar una operació d'urgència a una clínica veterinària, segons un comunicat el cos armat.

La investigació es va obrir el passat gener quan es va detectar una publicació a xarxes socials d'una noia, que denunciava que el gos, de raça mestissa, estava sent suposadament maltractat pel seu amo.

Bruno perro maltrato / Guardia Civil

Un noi de 19 anys ha estat detingut per maltractar el seu cadell de dos mesos a una habitació del seu domicili a Altea, Alacant / Guardia Civil

Els agents van contactar amb la jove, qui els va explicar que s'havia assabentat del que estava passant a través d'un amic seu.

Va assegurar que l'animal es trobava en el domicili del seu propietari, al centre de la localitat d'Altea, tancat en una habitació, emmordassat amb un mitjó i diverses gomes que li subjectaven el musell, i lligat a un palet de fusta. A més, ha dit, estava mig abandonat.

Un noi de 19 anys emmordassa i maltracta el seu gos

L'actuació de la Guàrdia Civil per posar fora de perill el cadell es va dur a terme amb el suport del Servei de Protecció de la Natura, Seprona, del cos.

L'animal va ser traslladat a una clínica veterinària on va haver de ser intervingut quirúrgicament de manera urgent.

En l'informe presentat pel veterinari que el va atendre, s'assenyalava que l'animal "presentava una infecció molt greu que posava la seva vida en perill", afirma la nota de premsa.

El seu amo, de 19 anys, va ser detingut per un presumpte delicte de maltractament a animals domèstics. Després de ser posat a disposició judicial, s'ha decretat la seva llibertat amb càrrecs.

El cadell ha quedat sota la custòdia de la jove que va donar la veu d'alarma. Bruno, com ha estat batejat per la seva actual propietària, continua en tractament veterinari mentre es recupera a casa de "les greus lesions sofertes", segons la Guàrdia Civil.