Vidam Perevertilov, un mariner de 52 anys a bord del vaixell Silver Supporter, va passar més de 14 hores aferrat a una boia després de caure per la borda en meitat de l'Oceà Pacífic. El mariner va començar a sentir-se marejat i va caure a l'aigua. La tripulació no va adonar-se'n de la desaparició fins que ja havien passat sis hores.

Vidam, un mariner a la mercè del Pacífic

Els fets van ocórrer el passat 16 de febrer. Vidam realitzava amb el seu vaixell de càrrega el recorregut entre el port de Tauranga de Nova Zelanda i el territori britànic de Pitcairn quan va començar a sentir-se marejat. Després d'acabar el seu torn va sortir a que li donés l'aire i, lluny de recuperar-se, va deambular i es va precipitar per la borda.

Silver Supporter / Pitcairn Islands Tourism

Vidam, un mariner a la mercè del Pacífic / Pitcairn Islands Tourism

L'home no recorda res del moment de la caiguda i al·lega que podria haver-se desmaiat. El primer record del mariner és en meitat de l'oceà, veient com el seu vaixell s'allunyava i ell quedava a la mercè del Pacífic.

Ningú no es va adonar de què va passar. El vaixell va seguir el seu recorregut indiferent. 

14 hores a l'aigua

La tripulació va tardar sis hores a adonar-se de la desaparició de Vidam. Van buscar per tot el vaixell però no hi era: tenien un problema. Immediatament van trucar als serveis d'emergència per ràdio perquè rescatessin el seu company. Fins i tot l'Armada francesa amb els seus avions es va unir a la recerca de l'home, segons The Guardian.

Afortunadament, Vidam, sense salvavides, va prendre una decisió a quan el sol era a punt de pondre's: va veure una taca negra a l'horitzó i va nedar cap a ella. Quan va arribar va adonar-se que el punt negre es tractava d'una boia de pesca abandonada, que va acabar sent crucial per a la seva supervivència. Es va aferrar a ella amb totes les seves forces fins que van arribar a rescatar-lo. El mariner va passar més de 14 hores a l'aigua.