Els Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació (UI) de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat han desmantellat aquest dilluns a primera hora del matí una macroplantació que la màfia albanesa havia instal·lat a l'antic restaurant La Font de la Resclosa, a la masia de Can Esteve, a Cervelló (Baix Llobregat), al carrer de la Riera, entrant al poble, segons ha pogut saber ElCaso.cat. El restaurant, tancat des del 2017, que servia bona carn a la brasa i calçotades en una edificació de 1429, declarada patrimoni històric, ha servit als líders d'aquesta organització criminal per amagar el que, segons han explicat fonts de la policia catalana, era una plantació industrial que tenia més de 3.000 plantes de marihuana en avançat estat de producció.
La masia és molt luxosa, de més de 600 metres quadrats, de tres plantes, i està a la venda per més de 2 milions d'euros, un fet que no ha impedit que aquests narcotraficants, instal·lats per tot Catalunya i que han convertit el nostre país en el jardí criminal d'Europa, sent el país productor de la majoria de marihuana que el crim organitzat internacional posa a la venda a França i Alemanya, l'hagin trinxat per dins per muntar-hi aquesta plantació a gran escala. Forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. No és el primer cop que la masia és saquejada. L'any 1936 va ser saquejada i es va fer malbé mobiliari i també l'arxiu documental de la família Bruguera, que n'havia estat la propietària fins que Ramón Roy Tremosa la va comprar per fer-hi el restaurant que ha anat persistint fins als darrers anys. L'any 1996, segons el departament de Cultura, va ser restaurada.
Trinxada per dintre
Per fer-ho, a més de malmetre alguns espais, que ara s'hauran d'inventariar i posar en coneixement del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per si s'ha fet malbé patrimoni històric protegit, també han manipulat la xarxa elèctrica per punxar la llum i aconseguir l'electricitat necessària per tenir en marxa la plantació interior a escala industrial. El restaurant feia anys que estava tancat, si bé, ara per ara, la policia encara no ha pogut aclarir des de quan estava en marxa aquesta plantació que ara els investigadors de la comissaria de Sant Feliu han pogut desmantellar. Aquestes plantacions d'interior, amb llum artificial i complexos mecanismes de ventilació i humidificació, poden arribar a fer moltes collites cada any, sense dependre de la temporada estricta d'aquest tipus de droga. D'aquesta manera, els narcotraficants aconsegueixen un benefici molt més alt que els permet rendibilitzar abans la inversió en maquinària, segons expliquen fonts de la lluita antidroga dels Mossos d'Esquadra.
Tres homes albanesos detinguts
Aquest dilluns al matí, després de confirmar les sospites dels investigadors, i rebre l'autorització judicial, agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de la regió metropolitana sud van rodejar la finca i la van assaltar, amb l'objectiu d'assegurar la zona i poder detenir les persones que hi hagués a la finca, el que es coneix com a jardiners. A l'interior, els Mossos van localitzar tres persones, tres homes joves, tots tres de nacionalitat albanesa; la nacionalitat habitual de la màfia de la marihuana a casa nostra, que van ser detinguts, acusats d'un delicte contra la salut pública i també d'un delicte de defraudació del fluid elèctric. A més de l'ARRO i dels investigadors, en l'operatiu també hi van participar efectius de la Policia Local de Cervelló i agents de la Unitat de Drons dels Mossos d'Esquadra. Després de comunicar al jutjat que l'operació havia anat bé i que s'havia pogut intervenir una important plantació, es va desmantellar i destruir la droga. Un capítol més d'aquesta guerra sense quarter contra la marihuana, aquest cop, amb una gran plantació desmantellada en una masia de 1429, declarada patrimoni històric. La investigació dels Mossos segueix en marxa per aclarir qui n'era el responsable, més enllà dels tres peons de la màfia arrestats.
🔴 Sigues el primer a rebre les notícies d'última hora d'ElCaso.cat al teu WhatsApp. Clica aquí, és gratuït!