La dona de 35 anys que el passat 31 de maig va matar la seva filla en un pis de l'avinguda de Barcelona de Sant Joan Despí s'està recuperant de l'intent de suïcidi, però ja ha donat detalls de l'assassinat de la Yaiza, la nena de quatre anys

La dona avui ha declarat davant del jutge i ha explicat que va ofegar la nena amb una bossa de plàstic i després es va intentar matar amb pastilles que havia agafat del centre mèdic on treballava, la Clínica Plató de Barcelona.

El jutje l'ha enviat a presó

La declaració l'ha fet des de l'hospital, on segueix ingressada, tal com han explicat fonts judicials a ElCaso.cat. El magistrat d'Instrucció 7 de Sant Feliu de Llobregat ha ordenat la presó provisional, comunicada i sense fiança, tal com havia demanat la fiscalia i l'acusació particular.

La mare ha explicat com va matar la filla

La dona, preguntada pel jutge que porta el cas de l'infanticidi, ha assegurat com va matar la seva filla i també com es va intentar matar. La mare ha explicat al magistrat que portava dos o tres mesos amb la idea al cap i que la motivació està relacionada amb el pare de la criatura, del qual n'estava separada feia temps, segons ha detallat l'ACN. Just el dia de l'assassinat de la nena, i segons han detallat fonts coneixedores de la investigació, la menor havia de ser entregada per la mare al pare, com feien sempre que canviaven els dies de custòdia.

La va matar i va trucar a l'escola per avisar que la nena estava malalta

Després d'ofegar i matar la nena, va trucar a l'escola per dir que la Yaiza estava malalta, i també al seu centre de treball, a la Clínica Plató, amb el mateix argument. També va treure el gos a passejar.

En declaració per videoconferència des de l'hospital, on ha estat ingressada després de suposadament intentar suïcidar-se amb pastilles, també ha indicat que després dels fets fins i tot va trucar a un pàrquing que utilitzava per dir que no el volia renovar. La causa està oberta per un delicte contra la vida, es concretarà homicidi o assassinat segons avanci la investigació judicial i policial.

Crimen Sant Joan Despí

Agents dels Mossos a la porta de la casa on va ser assassinada la Yaiza / CME

La dona treballava a la Clínica Plató, d'on va poder treure les pastilles sense cap registre. Els Mossos d'Esquadra van detenir-la el mateix 31 de maig a la tarda. Cap a dos quarts de set, els agents van rebre un avís segons el qual al pis hi havia dues persones mortes, la nena i la seva mare.

Quan van arribar al pis, els policies van constatar que la filla era morta, però efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) van poder reanimar la mare. L'alerta la van donar familiars de la dona, avisats pel pare de la Yaiza, que ja havia notat alguna cosa estranya quan la mare va trucar a l'escola per dir que la nena no hi aniria, segons van explicar fonts dels Mossos d'Esquadra a ElCaso.cat.

Els Mossos van trobar medicaments i una carta al costat del cadàver

La dona va ser traslladada a l'hospital en estat molt greu. La hipòtesi inicial era que la dona havia causat la mort de la Yaiza amb pastilles i després s'havia intentat suïcidar amb el mateix mètode, però aquest divendres ha declarat que l'havia ofegat amb una bossa de plàstic. Al costat del cadàver de la nena i del cos de la mare els investigadors de la policia catalana van trobar pastilles i també escrits de la mare que van gairebé deixar clar el motiu del crim.