Detenen una mare i el seu fill de 16 anys per assassinar a trets la Mónica, una àvia de 80 anys en un xalet d'Elx (Alacant). En un primer moment, la hipòtesi principal era la del robatori, però segons les noves investigacions, ara ho descarten, ja que els presumptes assassins i la víctima es coneixien. Tots dos són veïns d'Alacant i no tenen antecedents i, de moment, es desconeixen les causes del crim.

Els fets van passar el dimecres a la tarda, un fontaner havia quedat a casa la víctima, un xalet situat a l'elitista urbanització de Torre Azul d'Elx. Quan els policies van entrar a l'interior del domicili, van poder comprovar que hi havia el cos de la Mónica amb tres trets, que havien estat disparats amb una pistola i a curta distància.

El cos de la víctima estava manipulat per amagar proves

En una primera inspecció ocular, semblava que el cos de la víctima havia estat manipulat per amagar proves. De fet, els investigadors pensen que la Mónica va ser assassinada en un altre lloc i que van moure el seu cos fins al seu xalet

Detenen una mare i el seu fill de 16 anys per l'assassinat de l'àvia d'Elx

La Policia Nacional va obrir una investigació per esbrinar qui hi havia darrere d'aquesta mort violenta. En menys de 24 hores, van aconseguir trobar l'arma del crim i detenir els presumptes responsables dels fets, que són una dona de 46 anys i el seu fill, un adolescent de 16 anys. 

La dona tenia llicència d'armes, ja que practicava tret esportiu. El dia posterior als fets, va denunciar que li havien robat l'arma per desvincular-se del crim i també van cremar el cotxe amb el qual van fugir després dels fets.

Els aconsegueixen localitzar i detenir gràcies a un testimoni clau

Segons la investigació policial, es van intentar desfer de totes les proves que poguessin demostrar la seva presumpta autoria, però gràcies al testimoni d'un veí de la zona, que els va descriure detalladament com eren físicament, els van detenir en menys de 24 hores.

L'autora material dels fets, presumptament, és la mare, que hauria comès l'assassinat amb l'ajuda del seu fill, un adolescent de només 16 anys. Es desconeix quin ha estat el mòbil del crim, però el que tenen clar és que no ha estat un robatori, ja que els presumptes assassins i la víctima es coneixien.

Es preveu que en les pròximes hores passin disposició judicial i, en el cas del noi, ha passat a disposició de Fiscalia de Menors. El cas es troba sota secret de sumari i els agents de la Policia Nacional estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.