La dona de 20 anys detinguda dijous pels Mossos d'Esquadra acusada d'haver matat el seu nadó acabat de néixer i desfer-se del seu cadàver -amb la complicitat i ajuda de la seva mare, de 42 anys, àvia de la menor- hauria explicat els fets a unes amigues amb les quals compartia unes classes en un centre educatiu de Tarragona.

Detingudes per haver assassinat el seu fill i nét

La policia catalana va començar a investigar el cas i va acabar prenent declaració a les dones a les que presumptament l'homicida havia explicat el succeït. Els agents també van comptar amb els missatges que la jove va intercanviar amb les seves companyes de classe. Amb tota la informació rebuda, els investigadors han reconstruït l'homicidi, tot i no haver trobat el cos.

Comissaria Mossos Tarragona

Comissaria dels Mossos a Tarragona / ACN

El darrer 8 d'abril, un any després del tràgic succés -maig 2020-, els Mossos d'Esquadra han detingut a dues dones, mare i filla, a Tarragona. Les dues són veïnes de la ciutat i van declarar a la comissaria de Camp Clar, a Tarragona.

Haurien abandonat la nounada en un contenidor

La detinguda més jove, de 20 anys, s'hauria quedat embarassada durant un viatge al Marroc en contra de la seva voluntat i va optar per avortar. Però com havien passat més de catorze setmanes, ja no es podia practicar la interrupció mitjançant la píldora. Els sanitaris van derivar-la a un centre on sí podien efectuar l'avortament però la jove no va presentar-s'hi. 

Quan va néixer el nadó -pel que sembla un nena- va intentar estrangular-la sense èxit al seu propi domicili, a Torreforta, relata Diari de Tarragona. Finalment, la mare de la jove i àvia del nadó, de 42 anys, hauria abandonat a la nounada en uns contenidors.

Mare i filla passen avui per disposició judicial a Tarragona.