Sovint, la gent imagina com seria la seva vida en el cas (improbable) que els toqués la loteria: en què es gastarien els diners, on viatjarien, què comprarien... La realitat és que guanyar un premi milionari de la loteria o l'"Euromillones" et canvia la vida, però les persones que han tingut aquesta sort no sempre inverteixen els diners de la manera més lògica. La seva inesperada sort ha fet que el seu comportament econòmic es torni completament sorprenent. Malgrat tot, en molts casos, els guanyadors d'aquests milionaris premis malgasten i perden els diners.  

Es va emborratxar i va destruir el seu premi

La guanyadora de més de 400.000 lliures esterlines (uns 303.000 euros en aquell moment), Angela Maier, explica als mitjans que va destruir tots els diners guanyats poc després de conèixer la notícia. Va emborratxar-se bevent més de cinc ampolles de xampany i, seguidament, va llençar pel vàter les 400.000 lliures en efectiu, uns 800 bitllets de 500 lliures. El motiu pel qual ho va fer va ser evitar pagar les factures de la residència on havia estat ingressat el seu marit, qui va morir poc després que l'Angela guanyés la loteria. Un jutjat va determinar que no era "tècnicament il·legal" que hagués destruït els diners. 

Guanyadora Loteria Destrueix Premi Vater
Moment en el qual la guanyadora de la loteria va destruir el seu premi / The Sun, ALAMY

Viatges a la recerca d'experiències paranormals

Una parella original de Nottingham (Regne Unit) va guanyar un premi de la loteria nacional pel qual rebria 10.000 lliures esterlines al mes (uns 12.000 euros) durant més de trenta anys, una quantitat que en total superarà els tres milions de lliures. La parella va deixar immediatament les seves respectives feines per perseguir el seu somni: viure experiències paranormals. Des que van guanyar el premi l'any 2019, la parella ha dut a terme nombrosos viatges a la recerca de fenòmens sobrenaturals, i comparteix les seves investigacions a les xarxes socials, on tenen molta audiència. La guanyadora assegura que "faran molts més viatges". 

Finançar i inaugurar un lavabo públic

El Dennis i la Shirley Banfield són una parella de jubilats d'una ciutat propera a Bristol (Regne Unit). Quan van saber que els havien tocat més de divuit milions de lliures (uns vint-i-un milions d'euros) no tenien clar en què volien invertir tants diners. El seu primer moviment va ser comprar un descampat perquè els seus gossos hi juguessin i fessin les seves necessitats. Després, en sentir que la ciutat necessitava uns nous lavabos públics, no van dubtar en gastar-se més de 20.000 lliures en un nou equipament. La parella va inaugurar els lavabos públics tallant la cinta en una cerimònia oficial i, segons afirmava Dennis als mitjans "vaig sentir a un home dir que anava als Banfield's i em va alegrar el dia". 

Mantenir la família i els amics

Malgrat totes les històries inusuals sobre com molts guanyadors han malbaratat els seus diners, també hi ha guanyadors que els inverteixen i gasten amb seny. De fet, són moltes les persones que, en saber que s'han convertit en milionàries de la nit al dia, decideixen invertir una part dels seus diners en donatius per la seva família i amics. És el cas de la modesta parella britànica Frances i Patrick Connolly, que van guanyar un premi de 115 milions de lliures esterlines (uns 134 milions d'euros). Tal com afirmen, el primer que van fer va ser celebrar la notícia prenent el te a la casa on vivien de lloguer. Passada la sorpresa, la parella va decidir donar part dels diners a la família i amics, començant per les cinquanta persones més properes. Fins ara, han donat més de 60 milions a unes 175 persones, entre familiars, amics, coneguts i organitzacions benèfiques vàries.