Els Mossos d'Esquadra han detingut sis joves, dels quals no n'han volgut facilitar oficialment ni la nacionalitat ni les seves edats, acusats de dues violacions a dues noies, majors d'edat però també joves, a la zona del barri de Trinitat Vella, a Barcelona. ElCaso.cat ha pogut saber que són tots de nacionalitat espanyola menys un, que és de nacionalitat pakistanesa.

L'agressió sexual que investiguen els agents de la Unitat Central d'Agressions Sexuals (UCAS) de la policia catalana es va produir, presumptament, el passat divendres 23 d'abril, dia de Sant Jordi, segons han explicat fonts properes a la investigació a ElCaso.cat.

Detinguts a Trinitat Vella

Després de les denúncies de les dues dones, els agents d'aquesta unitat central, especialitzada en la investigació d'agressions sexuals d'autors desconeguts, han pogut tancar el cercle sobre aquest grup de joves del barri i aquest dilluns, a primera hora, han estat detinguts als carrers d'Aiguablava i de la Pedrosa, a tocar del Mercat de la Trinitat.

L'operatiu policial d'aquest dilluns, molt vistós, amb diverses patrulles i efectius d'ordre públic, s'ha tancat amb la detenció dels sis autors de les dues agressions sexuals. Ara els investigadors de la UCAS estan interrogant, a la comissaria de Nou Barris, els sis detinguts per aclarir la seva participació en la violació grupal a dues dones del passat 23 d'abril.

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

Sis detinguts per dues agressions sexuals a Trinitat Vella, a Barcelona / ElCaso.cat

Investigació de la 'Manada de Sant Jordi': dues agressions sexuals al mateix lloc

No està previst que aquest dijous els arrestats passin a disposició judicial. Els Mossos volen tenir clar el paper de cada un dels detinguts per detallar-ho en les diligències policials abans de ser entregats al jutge de guàrdia. Les teories que tenen sobre la taula els investigadors d'aquesta unitat és que els sis van participar en l'agressió sexual a les dues dones, al mateix lloc, i el mateix dia.

El cos dels Mossos d'Esquadra segueix hermètic sobre aquest cas i assegura que el jutge ha decretat secret de sumari i no ha volgut donar més detalls de la Manada de Sant Jordi. Tot i això, ElCaso.cat ha pogut saber que els detinguts són de nacionalitat espanyola i pakistanesa. No es descarten més detencions.

ACTUALITZACIÓ: Tot i el secret de sumari, ElCaso.cat ha pogut saber que hi ha una tercera víctima, una noia menor d'edat, que estava present en el moment dels fets. Segueix la investigació dels Mossos.